EMNER

- Så kan det være, man hører mere fra børnebørnene

In­grid Thom­sen har i sin le­ve­tid op­le­vet og for­søgt at fav­ne de fleste tek­no­lo­gis­ke frem­skridt, men det kni­ber med sms’erne. 
foto: met­te niel­sen

In­grid Thom­sen har i sin le­ve­tid op­le­vet og for­søgt at fav­ne de fleste tek­no­lo­gis­ke frem­skridt, men det kni­ber med sms’erne. foto: met­te niel­sen

HOBRO:- Biiip!..Biiip!..Biiip!, lyder det i en dagligstue i Hobro. På sofabordet vibrerer Ingrid Thomsens dybblå mobiltelefon. En sms er tikket ind, og fluks bliver den slanke Nokia løftet op af et sæt ivrige hænder. Fingrene trykker løs på de nummererede taster i et forsøg på at finde vej ind til teksten. Forgæves og et ”æv” undslipper den 87-årige bed-stemors læber, idet hun efter to minutters ihærdigt tasteri opgiver. Endnu engang. - Der er jo så mange funktioner. Men når man har en mobiltelefon, skal man i hvert fald kunne de mest enkle ting som at sende og modtage sms’er - så kan det også være, at man hører mere fra børnebørnene, siger Ingrid Thomsen, der for et par år siden erhvervede mobilen efter en travetur i skoven sammen med sin nevø. - Det er da egentlig en fejl, at du ikke har en mobil, havde han udbrudt. For med den kunne hun skrive beskeder til omgangskredsen og foretage nødopkald, hvis hun var ude og pludselig fik et ildebefindende. Ingrid Thomsen syntes om forslaget. Så da trækronerne lå bag dem, spadserede de hen i handelsgaden og købte en splinterny mobiltelefon. Undermenuer driller Men den dag i dag kan antallet af gange, hvor det er lykkedes for hende egenhændigt at åbne en sms-besked, tælles på under fem fingre. Ingrid Thomsens syn og motorik fejler ellers ikke spor. Brugsanvisningen er blevet studeret, og børnebørnene har skam forsøgt at lære tastekunsten fra sig. Det er de mange menuer, undermenuer, tastegenveje og ikoner, der driller. - Når man går ned i butikken, siger de, at det er så enkelt. Men for os ældre, er det altså ikke så ligetil. Jeg har brug for et grundigt kursus, hvor man sætter sig ned helt stille og roligt og gennemgår telefonen, erklærer Ingrid Thomsen. Indtil sådan et er en realitet, forsøger hun at omfavne det nye århundredes mest populære teknologiske landvinding med ét tryk af gangen. Og at fornøje sig over de små fremskridt. - Den der tastelås var irriterende i begyndelsen. Jeg troede, at telefonen var i stykker, indtil jeg fandt ud af, at man også skulle huske at trykke på to knapper bare for at bruge den. I dag er det nemt. Ja, det foregår nærmest helt automatisk, smiler Ingrid Thomsen.