Så kom iPhone 5 på markedet

På trods af prisstigning og fejlmeldinger blev ny mobil revet væk

Den længe ventede iPhone 5 er dyr og fyldt med fejl, men også utrolig populær. Foto <i>Scanpix Denmark</i>

Den længe ventede iPhone 5 er dyr og fyldt med fejl, men også utrolig populær. Foto Scanpix Denmark

DANMARK:Elektronikgiganten Apple satte natten til fredag den nye iPhone 5 til salg i Danmark, og det medførte lange køer ved butikker og hjemmesidenedbrud i rekordfart.

Flere tusind havde lagt sig i kø uden foran butikkerne i op til 18 timer før udgivelsen, og endnu flere sad og ventede hjemme foran tastaturet på, at klokken rundede 00.01, og den længe ventede smartphone kunne købes. Og der var tryk på kedlerne, da telefonen endelig blev frigivet, skriver Børsen.
Teleselskabet 3 melder, at et sted mellem 50.000 og 60.000 besøgte deres hjemmeside i håbet om at købe den nye iPhone. Flere måtte dog nøjes med en fejlmeddelelse, da hjemmesiden gik ned allerede 00.02.
- Det overgik alle vores forventninger. Der var tryk på hjemmesiden, og vi havde køer i selv mindre byer som Næstved og Holbæk, siger Stine Green Paulsen, der er kommunikationschef i 3.

Dyrere end forgængeren

Den nye iPhone 5 bliver et dyre bekendtskab end Apples tidligere iPhones. Da Apple præsenterede den nye iPhone 5 i sidste måned forlød det ellers, at priserne ville være uændrede i forhold til, hvad forgængeren iPhone 4S (og iPhone 4) blev lanceret til, men den holder ikke på det danske marked, skriver JP.dk.

Priserne på den nye iPhone 5 er 500 kr. højere, end den pris, en tilsvarende iPhone 4S blev lanceret til for et år siden.
Det er første gang siden lanceringen af den endnu ældre iPhone 3GS i juli 2009, at iPhone hæver priserne, skriver JP.dk.

Dette er der galt med iPhone 5

Jyllands-Posten har samlet en liste med de fejl og mangler, der allerede er begyndt at komme meldinger om fra de første iPhone 5-ejere.
Der rapporteres om både hastighedsproblemer på trådløst netværk samt bøvl med at få adgang til netværk. Flere har oplevet ridser i farven og enkelte fortæller, at telefonen er ridset, inden den tages ud af salgsæsken. Det fortælles også, at farven på nogle telefoner skaller af.
På den hvide version skulle der sive lys fra skærmen ud gennem sprækken, der er mellem skærmen og aluminiumskanten.
Desuden passer kortene ikke i Apple Maps kort- og navigationsprogram, og det stemmestyrede hjælpeprogram Siri har også flere mangler.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.