Så let kan du smide flere kalorier på gåturen

Skift tempo på gåturen og smid flere kalorier

Arkivfoto: Torben Hansen

Arkivfoto: Torben Hansen

OHIO:Flere og flere har forstået at gåture er vigtige for vægten, men du kan smide endnu flere kalorier ved at ændre din gang.

I en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Biology Letters viser forskere fra The Ohio State University, at man ved at ændre tempo undervejs kan forbrænde op til 20 procent flere kalorier i forhold til et stabilt tempo.

- Måling af forbrænding ved at skifte hastighed er vigtig, fordi folk ikke lever deres liv på løbebånd med konstante hastigheder. Vi fandt, at skiftende hastigheder væsentligt kan øge forbrændingen ved at gå, fortæller Manoj Srinivasan, der er medforfatter på undersøgelsen.

Selve det at skifte hastighed forbrænder energi, så det er ikke det stykke vej vi går med højere hastighed, der alene forbrænder den ekstra energi. Forskerne fandt, at op til otte procent af den energi, vi bruger under normal daglig gang kan skyldes den energi vi bruger på at starte og stoppe gåturen.

- Gang ved enhver hastighed forbrænder noget energi, men når du ændrer din hastighed, så svarer det til at trykke på speederen. Ændring af en persons kinetiske energi kræver mere benarbejde og den proces forbrænder helt sikkert mere energi, forklarer undersøgelsens hovedforfatter Nidhi Seethapathi.

Forskerne målte omkostningerne ved at ændre ganghastighed ved at få folk til at ændre deres hastighed på et løbebånd, der ikke ændrede hastighed. Deltagere vekslede mellem at gå hurtigt for at gå frem til forsiden af ​​løbebåndet, eller langsomt for at gå tilbage til den bagerste del af ​​løbebåndet.

8 vigtige grunde til en daglig gåtur

- Tidligere eksperimenter har istedet ændret løbebåndets hastighed, hvilket ikke svarer til den virkelige verden fordi deltagerne ikke tager afsæt til at ændre hastigheden. Når løbebåndets hastighed ændrer sig gør løbebåndet selv noget af arbejdet, forklarer Srinivasan.

Undersøgelsen bekræftede også forskernes forudsigelse om, at folk går langsommere, når de går kortere ture og øger deres tempo når afstanden øges.

8 madråd til at smide det farlige mavefedt

Fysioterapeuter og andre, der måler ganghastigheder, skal være opmærksomme på at ganghastigheden er forskellig på forskellige afstande.

Udover at skifte hastighed med jævne mellemrum, så anbefaler forskerne, at gå mærkeligt.

10 nemme råd til at øge forbrændingen

- Hvordan kan du gå på en måde, der forbrænder mere energi? Bare gør mærkelige ting. Gå med en rygsæk, gå med vægte på benene. Gå et stykke tid og stop så helt op og gentag det. Gå i en kurve i modsætning til en lige linie, anbefaler Srinivasan.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst