Så letter vi gondolen!

Multikunstneren Mikkel Lomborgs seneste album "Hr. Skægs Store Drømme" handler om at turde drømme stort og passe på med ikke at passe for meget på.

Multikunstneren Mikkel Lomborgs seneste album "Hr. Skægs Store Drømme" handler om at turde drømme stort og passe på med ikke at passe for meget på.

MUSIK "Hr. Skægs Store Drømme" - Prøv at stille mig et stort spørgsmål, siger Hr. Skæg til Hr. Bogstav på "Hr. Skægs Store Drømme", der er det seneste album fra den 40-årige Mikkel Lomborg. Ham må alle - børn som voksne - efterhånden være faldet over, bevidst eller ved et tilfælde, på enten DR1 eller Ramasjangkanalen, hvor han på nytænkende vis lærer børnene at tælle og stave. Hr. Lomborgs skæg er langt som en filosofs, og spørgsmålene, han stiller, er heller ikke så langt fra den gode Sokrates, der på sin samtid godt nok, modsat Hr. Skæg, kom lidt uheldigt fra at gå rundt i byen og undre sig højlydt over ting. Det er med andre ord filosofi på et højere plan, men i øjenhøjde. For hvem er bedre til at stille de rigtig gode spørgsmål end børn og ja, Hr. Skæg! Men hvad er et stort spørgsmål så overhovedet? Hr. Bogstav forsøger sig med en elefant, men nej, det er ikke lige det, Hr. Skæg har i tankerne, når han tænker i store spørgsmål. Hr. Bogstav gør et nyt forsøg og spørger Hr. Skæg om, hvad der er hans største drøm? Se, det er et stort spørgsmål, indrømmer Hr. Skæg og kaster sig ud i sin meget personlige sangstil, der vel bedst kan betegnes som en blanding af en juletenor og en landstryger fra en gammel dansk spillefilm. Det er ikke ment som en fornærmelse. Tværtimod. Det er rigtig skæg(t), fordi Mikkel Lomborg er en mand, der tør gå til ekstremerne ikke kun med sin røde bredriflede fløjlshabit, men med nærmest alt, hvad han foretager sig. Der er ikke god og dårlig stil her, og der er ingen, der skal trampes på, for at vi kan more os. Der er derimod så højt til loftet, at fantasien får luft, og Hr. Skæg letter i gondolen og flyver af sted i luftballonen, hvorfra han blandt andet synger julesangen "Snart er det snart" ud over landet og giver os håb om, at vi endelig kan få lidt fornyelse i den genre. Hr. Skæg er ikke bange for at tage de store ord og følelser i brug og synge om drømme, kærlighed og fred i verden, så ud over at lære børnene at tælle og stave får Hr. skæg dem også til at tænke over, hvad der mon er vigtigt her i livet, og at det farligste af alt er at passe alt for meget på. Katja Christensen katja.christensen@nordjyske.dk "Hr. Skægs Store Drømme" Crunchy Frog & DR