Så lykkedes det: 24-årige Casper padlede sig fra Hirtshals til Norge

24-årig fra Klitmøller den første til at krydse Skagerrak på surfbræt - han nåede Kristiansand søndag aften

Peter Witten
Casper Steinfath fejrede sejren med champagne, da han søndag aften nåede i havn i Kristiansand - efter 137 km. Foto. Lars Gothe
Nordjylland 18. marts 2018 09:37 - Opdateret 18. marts 2018 20:37

NORDJYLLAND: 24-årige Casper Steinfath fra Klitmøller nåede søndag aften sit mål - at være den første, der krydser Skagerrak på et surfbræt.

Han padlede ud ud fra Hirtshals klokken 01.20 natten til søndag, og søndag ved 20-tiden - mens mørket sænkede sig igen - nåede han i havn i Kristiansand i Norge.

- Jeg har aldrig været så træt, bombet og færdig, som jeg er nu. Men med en rigtig god følelse i maven, for jeg har presset mig selv til et helt nyt niveau, og jeg tror ikke, jeg kan presse mig selv mere. Jeg har joket med, at jeg bare kunne padle hjem. Det tror jeg ikke, jeg gør. Jeg er tømt for kræfter - jeg har ikke mere energi i min krop, sagde Casper Steinfath, da han nåede i havn.

Fejret med champagne

Han havde dog kræfter til at fejre sejren med en flaske champagne.

- Det er det skøreste, jeg har prøvet. Ingen af de fire VM-titler, jeg har, kommer i nærheden af det her, bemærkede han på havnen.

Det tog ham 18,5 timer at padle den 137 km lange tur på sit surfbræt.

Undervejs blev han fulgt to følgebåde med livreddere, navigatører og mediefolk.

Måtte opgive sidste år

Casper Steinfath er firedobbelt verdensmester i disciplinen ’stand up paddling’, hvor man står let foroverbøjet på surfbrættet og padler sig frem.

Det var anden gang, han forsøger at krydse Skagerrak. Sidste år måtte han give op tæt på målet, da en kuling truede med at blæse ham ud af kurs.

Den seneste måned har Steinfath trænet hårdt og er stået op kl. 03 tre hver morgen for at vænne kroppen til at padle om natten.

- Det er en vanvittig mental udfordring at stå der helt alene. Man skal virkelig arbejde med sin psyke. Det gør han ved at sætte sig nogle små delmål, fortæller pressechef Ole Wejse Svarrer.

Større udfordring nu

At rekordforsøget gennemføres nu og ikke om sommeren, er ingen tilfældighed, siger han.

- Casper er den type, der hele tiden sætter sig nogle vilde mål for at bevise, at man kan meget mere, end man lige går og tror.

- Derfor har han valgt at gøre det nu, hvor det er koldt og mørkt, og hvor udfordringen er større, siger Ole Wejse Svarrer til Ritzau.

Du kan se mere på Casper Steinfaths Facebook-side

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...