Nordjylland

Så mange nye virksomheder er startet op i Nordjylland

Nordjyske iværksættere har i stor stil startet nye selskaber i årets første tre måneder

Arkivbillede

Arkivbillede

NORDJYLLAND:Danskerne har fået mod på at etablere nye virksomheder. I første kvartal af 2015 etablerede danskerne rekordmange nye selskaber. Og nordjyderne kunne også være med. Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

I løbet af årets første tre måneder blev der etableret 545 nye selskaber i Nordjylland, viser tal fra Experian. Det er en fremgang på cirka 12 procent i forhold til samme periode sidste år.

I hele landet blev der etableret 7.475 nye virksomheder i de første tre måneder af 2015. Alene i marts blev der etableret 2.661 nye selskaber. Det er det højeste antal i årets tredje måned, siden Experian begyndte at registrere udviklingen for 19 år siden. - Vi skal tilbage til andet kvartal 2008, for at finde et kvartal som har flere nyetableringer, siger administrerende direktør i Experian, Jens Hjortflod, i pressemeddelelsen.

Hos Dansk Erhverv oplever erhvervspolitisk konsulent Sigurd Schou Madsen en styrket tro på fremtiden hos iværksættere.

- Vi oplever en spirende optimisme og stor foretagsomhed i de mange nye iværksættermiljøer, der blomstrer op rundt omkring i landet. Flere tør tage springet, følge drømmen og starte eget selskab. Det tyder på, at vi har fået en stærkere iværksætterkultur i Danmark, hvor lønmodtagerkulturen ellers er dominerende. Det er vigtigt, da de nye selskaber er afgørende for at skabe vækst, velstand og jobs, siger Sigurd Schou Madsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.