Så meget har vinteren kostet dig i varme

Se hvor meget varmeregningen er steget i løbet af vinteren

Varmeregningen er steget i den forgangne vinter. Arkivfoto <i>Foto: Peter Mørk</i>

Varmeregningen er steget i den forgangne vinter. Arkivfoto Foto: Peter Mørk

DANMARK:Vi fryser! Og vinteren virker som om, den ingen ende vil tage. Men faktisk har vinteren indtil nu været varmere end i et normalår.

Alligevel skal vi regne med en varmeregning, der er 13 procent større end sidste år, skriver bolius.dk

Mange danskere har oplevet denne vinter som kold og lang, og det får en del til at bekymre sig over varmeregningen.

Men faktisk har den været en lille smule varmere end normalåret. Det viser tal fra Teknologisk Institut, der har opgjort, hvor koldt det har været, og hvor meget energi der er blevet brugt til rumopvarmning i forhold til tidligere år.

Og ifølge de målinger har vi fra fyringssæsonens start og frem til 4. marts 2013 haft 2.020 graddage - hvor normalåret, der beregnes som et gennemsnit over 40 sæsoners gradtal, har 2.064 graddage.

Større energiforbrug

Det betyder, at energiforbruget i denne fyringssæson faktisk har været 2 procent lavere end normalåret. Med de lave temperaturer i øjeblikket kan det dog nå at ændre sig en smule.

Energiforbruget i denne fyringssæson er dog større end sidste år på samme tid. Her var der kun 1.792 graddage. Det svarer til, at energiforbruget til rumopvarmning fra har været ca. 13 procent større end sidste år.

- Normalt siger vi, at et normalt isoleret hus på 150 kvadratmeter med oliefyr bruger 2.100 liter olie om året. Med en oliepris på 11,5 kr. pr. liter bliver det ca. 24.000 kr. om året, og lægger vi 13 procent til det, vil en boligejer med oliefyr skulle betale ca. 27.100 kr. i år, siger energivejleder Rune Schmidt fra Energitjenesten til bolius.dk.

Har du fjernvarme, naturgas eller elvarme, slipper du lidt billigere.

Kan nå at ændre sig

- Hvis man har fjernvarme, kan man forvente, at prisen vil være ca. 1.000 kr. mere pr. år end sidste år for et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter og ca. 1.400 kr. mere pr. år, hvis man har naturgas. Har man elvarme vil forbruget være knap 2.500 kr. mere end sidste år, supplerer Lea Munkholm, fagansvarlig for Energitjenesten.

Hun understreger, at tallene kan nå at ændre sig, når hele fyringssæsonen er opgjort.

- Nu har februar og marts været rigtig kolde, men december var ikke så kold. Så man skal se tallene over en samlet sæson, siger hun til bolius.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.