Så meget kan konfirmander få i rente

Flere af landets største banker giver ekstraordinært høje indlånsrenter på konfirmationspenge

Udover sange og lykønskninger lander der også en del pengegaver i konfirmandernes hænder, og dem - og konfirmanderne - vil bankerne gerne have fingre i. Foto: Iris/Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

Udover sange og lykønskninger lander der også en del pengegaver i konfirmandernes hænder, og dem - og konfirmanderne - vil bankerne gerne have fingre i. Foto: Iris/Scanpix Scanpix Denmark

HELE LANDET: Det viser en aktuel analyse fra den uafhængige rådgivningsvirksomhed mybanker.dk, hvor det også fremgår, at landets ti største banker tilbyder mellem 2,25 og fem procent i indlånsrente i bestræbelserne på at tiltrække årets konfirmander og nonfirmander.

Hos mybanker.dk hæfter partner John Norden sig ved, at bankernes konfirmandtilbud kan være med til at sikre, at de unge får en god start på deres økonomiske liv.

- Det kan give de unge nogle positive oplevelser med at spare op, og det kan komme dem til gavn senere i livet. Og set i forhold til indlånsrenterne i øvrigt, som typisk er på nul procent, så der tale om super attraktive tilbud, som det vil være dumt ikke at benytte sig af, siger John Norden i en pressemeddelelse.

Han opfordrer samtidig de unge til at være opmærksom på, hvad der sker med renten efter det første år, hvor den ekstraordinært høje rente ophører.

Får 15.000 kr.

Ifølge beregninger fra Spar Nord sætter en konfirmand eller nonfirmand i gennemsnit godt 15.000 kroner ind på sin konfirmandkonto, og med næsten 70.000 konfirmander og nonfirmander i år forventer banken, at det samlede indskud runder en milliard kroner.

Ifølge bankdirektør i Spar Nord Bent Jensen er Spar Nords tilbud om en indlånsrente på fem procent ubetinget en underskudsforretning for banken. Alligevel giver tilbuddet mening, mener han.

- Konfirmationsalderen er for mange unge det første tidspunkt, hvor de for alvor får penge på lommen, og vi vil gerne give de unge mennesker en kontant oplevelse af værdien af at spare op frem for at bruge alle pengene på mobiltelefoner og tøj, siger Bent Jensen, der jo naturligvis også håber, at de unge bliver hængende som kunder lang tid efter konfirmationen.

Der er som regel et maksimumbeløb, som en konfirmand kan indsætte på en konfirmand-konto, ligesom renten heller ikke bliver ved med at være ligeså høj for evigt. Læs mere på mybanker.dk.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden