Så røg regnfrakken

Kappelborg må klare sig uden den blå regnfrakke

Hans J. Callesen og Carl Th. Poulsen
Den blå regnfrakke er nu taget af.
Naturvidenskab 20. december 2010 12:00

Den ældste del af Skagens kommende kulturhus, Kappelborg, må nu klare sig selv uanset hvordan vejret arter sig. Den blå "regnfrakke" i plastik, som har beskyttet murene mod regn, er taget af igen, og bygningen ligner sig selv. Det også selv om man de seneste par uger udvendigt har været i gang med at skifte de gamle vinduer ud med de nye, som er med tre lag glas - det er en enkelt lag udvendigt, og den varmebesparende termorude indvendigt. Den løsning er valgt, fordi man så kan bevare udseendet med de smalle vinduessprosser. Det var vinduerne ind mod skolegården, der blev skiftet først, og i denne uge er et de gamle vinduer ud mod skolevej, der er blevet fornyet, og det klæder den gamle bygninger, at den har fået helt nye - og nymalede vinduer. Den blå "regnfrakke" har beskyttet murene og de endnu ikke færdige fuger mod, at der løb vand ned af muren efter at tagrenderne blev fjernet i forbindelse med, at der blev lagt nyt tag på bygningen. Nu er der nye tagrender - og nogle midlertidige nedløbsrør. Indvendigt arbejdes der overalt i de tre fløje, som kommer til at udgøre kulturhuset, og det er planen, at man inden jul skal have støbt mellem den gamle hovedbygning og bygningen, hvor der var gymnastiksal. Her skal der være hovedindgang fra Chr. X Vej og elevator. Gavl væltede Projektleder Henrik Kragelund oplyser, at denne del af bygningerne har givet en del ekstra arbejde. Det skyldes, at den østvendte gavl på gymnastiksals-bygningen ikke var så godt funderet, som man troede. Hele gavlmuren faldt sammen. Det har gjort det nødvendigt at give sidemurene ekstra kraftig støtte, og der er kommet ekstra arbejde, fordi gavlen skal mures op igen. Det har også generet arbejdet en del, at vinteren begyndte så tidligt. - Vi ville gerne have været færdige med at lægge nyt tag på hele den gamle fløj inden vi alt for meget sne, men det nåede vi ikke, siger Kragelund. Malerne i sving Det er i den ældste del af Kappelborg, man er nået længst med ombygningen. Det er her, der skal være musikskole, når kulturhuset er færdigt efter sommeren næste år. Rummene i musikskolens del indrettes, så de er egnede til musikudøvelse. Det betyder blandt andet, at væggene sættes lidt skrå, så lyden ikke kastes lige tilbage mod den modsatte væg i rummene. Desuden skæres en rille i gulvet efter ruminddelingen, så lyde og vibrationer fra ét rum ikke forplanter sig til de øvrige. Håndværkerne er godt i gang med at sætte de nye plader på væggene indvendigt, og i en del af rummene er man så langt, at malerne er gået i gang. Overalt i bygningen ud mod Skolevej er man også ved at være færdig med at montere alt det, der skal ligge over det nye loft i bygningen. Alle rør til ventilationen er på plads, og elektrikerne er kommet langt med at få kabler og ledninger på plads.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...