Mosbjerg

Så skal der høstes

Der er høstdag på Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg

Der kommer gang i leerne i weekenden.Privatfoto

Der kommer gang i leerne i weekenden.Privatfoto

MOSBJERG:Søndag 5. august er dagen for årets store og traditionsrige høstdag på Landskabs- og Landbrugsmuseet i Mosbjerg. Det er masser af aktiviteter, oplevelser og hygge omkring den medbragte madkurv eller den fristende høstmenu fra køkkenet.

Der kommer gang i le og selvbinder som i gamle dage, når de rutinerede høstfolk fra husmandslauget går i gang ved årets høstdag i Mosbjerg - og der bliver mulighed for selv at prøve.
Som noget nyt i år deltager Mosbjerg Sogns Jagtforening, og i marken kan man opleve arkæologerne arbejde.
Biavlerne fortæller om bier og slynger honning i laden, rebslageren og mælkekontrollanten arbejder udenfor husmandsstedet, hvor man også kan tage en tur med hestevognen.
Herudover er der selvfølgelig alle husmandsstedets dyr, som gerne vil klappes og kløes bag øret.
Man kan også snuppe en gåtur ad de tre afmærkede stier, hvor der ved natur- og kulturhistoriske punkter er opsat informationstavler: ”Oldtidsstien” med gravhøje, langdysse og jernalder-boplads, ”Markstien” med forskellige landbrugsarealer og ”Skovstien” med løvskov og frodige skovenge.
Husmandsstedets køkken har gang i gryderne til glæde for de sultne høstfolk og alle andre, eller man kan medbringe en madkurv til hele familien.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.