Så skal der spares på busdriften

Flere afgange vil forsvinde og skolebusser skal i højere grad medtage andre passagerer

Nu står busdriften i Hjørring Kommune for skud. Arkivfoto: Bente Poder

Nu står busdriften i Hjørring Kommune for skud. Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Kommunen har taget hul på en større omlægning af den offentlige transport i kommunen.

Selvom regeringen ofte taler om af fremme den offentlige transport, skal kommunerne finde besparelser, og for Hjørring Kommunes vedkommende drejer det sig om 5,7 millioner på den årlige drift. Det skal være slået igennem i 2017 og svarer til cirka ti procent af det samlede budget til offentlig transport i kommunen

Efter et større analysearbejde, skal der nu træffes hurtige beslutninger. Regionalbustrafikken skal nemlig sendes i udbud i marts måned.

- Der er sikkert nogle borgere, der vil opleve det som serviceforringelser, men der er blandt andet lagt op til at skære afgange væk i løbet af dagtimerne, som i dag har meget lave passagertal, forklarer formand for teknik og miljø i Hjørring Kommune, Ole Ørnbøl (S).

Derudover er der lagt op til at tænke i samkørsel med skolebusserne, så de også medtager almindelige buspassagerer.

Busdriften skal koncentreres om gode forbindelser mellem største byer i kommunen og på de tidspunkter, hvor behovet for kørsel til skoler og uddannelsesinstitutioner er størst. Derfor skal busdriften selvfølgelig tænkes med i den nye skolestruktur, der er ved at falde på plads.

Flexture i stedet for busser

Flere passagerer vil på andre tidspunkter og til flere destinationer være henvist til Nordjylland Trafikselskabs flexture, hvor man i god tid bestiller en tur og betaler en fast kilometertakst.

Der er fx. planer om at skære ned på busforbindelserne til Lønstrup.

Senere vil der også blive kigget nærmere på bybustrafikken, men der er lagt op til, at bybusserne skal fortsætte med at køre i Hjørring by og måske også til mindre byer tæt på byen.

Endelig er det også målet at få flere borgere op på cyklen. Derfor omfatter analysen også en gennemgang farlige vejkryds og ruter, der kan gøres mere attraktive for cyklister.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.