Frederikshavn

Så slår søhelten sig løs igen

Fladstrand trækker i Tordenskioldstøjet hele weekenden

Tordenskioldsdage, OPen by Night og Åben Fladebase. Man behøver ikke kede sig i Frederikshavn denne weekend, hvor 19. udgave af Tordenskioldsdagene buldrer løs. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Tordenskioldsdage, OPen by Night og Åben Fladebase. Man behøver ikke kede sig i Frederikshavn denne weekend, hvor 19. udgave af Tordenskioldsdagene buldrer løs. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN: De helt store kanoner er kørt i stilling, når den 19. udgave af Tordenskioldsdage fredag eftermiddag skydes i gang.

Torsdag var der hektisk travlhed med at forvandle Paradiskajen til Fladstrand anno 1717 med alt, hvad dertil hører, og hele weekenden vil stå i Tordenskiolds tegn.

Den historiske havnebegivenhed, der er blevet en del af Fladstrands dna, er i år flyttet fra forsommeren til sensommeren her først i september, og tidspunktet er ikke den eneste nyskabelse.

Kadetskole for de 6-12-årige

Lørdag åbner Tordenskiolds Kadetskole for de 6-12-årige, der rekrutterer nye soldater og lærer dem, hvordan en ægte soldat marcherer, fægter og laver eksercits med geværet.

De nye rekrutter får lov at marchere på festivalpladsen sammen med de historiske tambourgkorps.

Årets historiske spil hedder "Brevet". Sangene er skrevet af Morten Norheim, og Tina Siel, Amalie Tørholm og Jan Michael Madsen er solister.

Mathias Madsen Munch og Jens Elfving har lavet en nykomponeret klassisk musikfortælling, "Münchausen - en ægte løgnhals".

Skonnerterne Ingo, Marilyn Anne og Martha, der deltager i søslagene, ligger ved Paradiskajen hele weekenden.

Åben Flådebase lørdag

Får man lyst til at hoppe tilbage til nutidens krigsskibe, kan man få sin lyst styret, når Flådestationen lørdag holder Åben Flådebase fra 10-16.

Flåden forsøger - som Tordenskioldsdagene - at rekruttere nye soldater og benytter lejligheden til at fortælle om nogle af de maritime og erhvervsfaglige uddannelser.

På Flådestationen kan man komme om bord på støtteskibet Esbern Snare, inspektionsskibet Vædderen samt miljøskibene Gunnar Thorsen og Mette Miljø.

Der vil være demonstration af søredning ved Kystredningstjenesten og Forsvarets redningshelikopter, og Flyvevåbnets F16 vil overflyve Flådestationen.

Bohus Elfsborgs Caroliner & Rytteri laver optog med heste og infanteri - og som om det ikke var nok, er der fredag aften Open by Night med åbne butikker til kl. 21 og kæmpe festfyrværkeri på Paradiskajen kl. 21.15.

Hva' nøler I efter!

Se hele programmet her.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.