Så smadres kunstværket

Værket er indkøbt ved hjælp af en større donation, som Ny Carlsbergfondet gav til museet i anledning af museets genåbning.

Værket er indkøbt ved hjælp af en større donation, som Ny Carlsbergfondet gav til museet i anledning af museets genåbning.

Den verdensberømte italienske kunstner Michelangelo Pistoletto smadrer 11 spejle, som en del af en performance på Aalborgs kunstmuseum, Kunsten.

Pistoletto hører til blandt det 20. og 21. århundredes største kunstnere og har kæmpe betydning i europæisk kunsthistorie. Performancen finder sted fredag 16. september kl. 17.

Der er stærkt begrænsede antal pladser til at overvære den, men der er mulighed for at følge slagets - eller snarere slagenes gang på skærme i museets forhal.

Michelangelo Pistoletto har haft enorm betydning for den europæiske kunsthistorie og har blandt andet været en stor inspirationskilde for den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

I det hele taget kan man se Pistoletto som en faderfigur til det performative og udvidede skulpturbegreb.

Kunsten ser derfor denne udstilling og performance som særdeles vigtig.

Om denne unikke spejlværkskunst har han udtalt:

- Jeg ser samfundet som et slags ødelagt spejl. Spejlet peger på samhørigheden i verden. Alle dele, ødelagte eller intakte, afspejler verden, ligesom alle mennesker deler den samme DNA. Værket er, en dyster og samtidigt lystig leg med dagslyset, rummet, publikums bevægelsesmønstre og refleksioner.

Kunstværket, ’Eleven Less One’ kan ses som et kæmpe selvportræt, der skifter karakter, mening og identitet alt efter, hvem der ser på det. Værket fuldendes først, når publikum står foran det, og på den måde bliver en del af billedet.

Pistolettos værk forvandler Kunstens Lille Sal til et spejlkabinet, hvor der er rig mulighed for at spejle sig selv.

Bag ved hver spejloverflade er der stærke og klare helfarver, der afsløres ved de områder,

Pistoletto har knust. Resultatet kan til dels minde om farvede landkort eller kæmpestore malerklatter, der er sprøjtet op på lærredet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.