Nordjylland

Så stor forskel er der på fjernvarmepriser i Nordjylland

Se hvor du skal betale mindst og mest for varmen

Der er stor forskel på, hvad det koster at varme et typisk parcelhus op i Nordjylland. Arkivfoto

Der er stor forskel på, hvad det koster at varme et typisk parcelhus op i Nordjylland. Arkivfoto

NORDJYLLAND:18.000 kr.

Så stor forskel er der på, hvad du skal betale for varmen i et typisk parcelhus, hvis man ser på afvigelsen mellem det dyreste og det billigste fjernvarmeværk i Nordjylland.

Det viser en opgørelse over priserne i august fra Energitilsynet.

I Nordjylland er det dyrest at få varmet et 130 kvadratmeter stort hus op, hvis husejerne får varmen fra Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk, hvor prisen forbrugernes pris er 25.900 kr. for et 130 kvadratmeter stort hus med et forbrug på 18,1 megawatt-timer (MWh).

I den anden ende af listen ligger Aalestrup Varme, hvor prisen for den sammen mængde varme er 7693 kr. Altså er der tale om en forskel på cirka 18.000 kr.

Her er top 5 for henholdsvis de dyreste og de billigste fjernvarmeværker:

De fem dyreste fjernvarmeværker i Nordjylland er:

1. Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk: 25.900 kr.

2. Lørslev Fjernvarmeforsyning: 23.434

3. Vaarst-Fjellerad Kraftvarme: 22.010

4. Hallund Kraftvarmeværk: 21.704 kr.

5. Præstbro Kraftvarmeværk: 21.296 kr.

De fem billigste fjernvarmeværker i Nordjylland:

1. Hjørring Varmeforsyning: 9223 kr.

2. Thisted Varmeforsyning: 9235 kr.

3. Mariager Fjernvarmeværk: 9449 kr.

4. Bindslev Fjernvarme: 9533 kr.

5. Aalborg Kommune, fjernvarmeforsyningen: 9860

Af Energitilsynets statistik fremgår det, at Aalestrup Varme var billigst i Nordjylland, men værket har siden over for NORDJYSKE oplyst, at der var fejl i tallene, og at den rigtige pris er 11.218 kr. for et 130 kvadratmeter stort hus. Det betyder, at Aalestrup Varme stadig er blandt de 1o procent billigste i landet.

Bolius, Boligejernes Videncenter, har set på tallene og konstaterer, at to ud af tre fjernvarmeværker på et år har sænket prisen på varme til et standardhus på 130 kvadratmeter

Hos knap 17 procent er prisen den samme, mens prisen er steget hos omkring 17 procent af værkerne.

Der er flere grunde til, at priserne mange steder er faldet.

- Det skyldes en mild vinter, gunstig prisudvikling på brændsler som for eksempel naturgas, og bortfald af eksempelvis forsyningssikkerhedsafgift. Den havde mange værker allerede indregnet som prisstigning, men kan trække ud igen, siger pressechef i Dansk Fjernvarme, Torben Øllegaard Sørensen til Bolius.dk.

Hos ejendomsmæglerkæden Home har man regnet på, hvad forskellen i pris betyder for boligejernes muligheder for at finansiere deres huse.

- Det er en stor skævhed, og det svarer omtrent til, at den ene familie kan låne cirka en mio. kr. mere til at købe hus for og betale renter og bidrag på et fastforrentet lån, siger relationschef Mads Ellegaard fra Home.

Fire varmeværkers august-priser er ikke med på listen, fordi deres indmeldinger enten er mangelfulde eller fejlbehæftede, og derfor har Energitilsynet anvendt priserne for sidste regnskabsår. Det drejer sig om Terndrup Fjernvarme (16.800 kr.), Ravnkilde Kraftvarmeværk (21.900 kr.), Kongerslev Fjernvarme (13.615 kr.) og Aalborg Kommune, Gasforsyningen (13.965 kr.).

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst