Så syng da, Øland

Syng sammen-arrangement med stor succes

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange var mødt op til en hyggelig aften med musik og sang.

I torsdags bød Øland Medborgerhus på Syng Dansk aften med Øland Showband, Øland Karlekammerkor og fællessang fra Højskolesangbogen. I denne uge er Spil Dansk uge, men formålet er stadig at udbrede, udvikle og sætte fokus på dansk sang- og musikkultur i bredeste forstand. Ølands 277 husstande behøver nu slet ikke sådan en national påmindelse om at synge og spille, for på Øland har man hele to sangkor og to orkestre, så opbakningen var stor til aftenens arrangement.

Det fremgik allerede ved ankomsten, hvor de mange tilfældigt parkerede biler kunne have givet en cityparkeringsvagt kriller.

Indenfor - i den tidligere skole - bød formanden for Netværk Øland, Hardy Lauridsen, velkommen i det tætpakkede festlokale, hvor nogle af de 180 fremmødte måtte sidde i gangen.

Hans Christian Nielsen præsenterede Øland Show Band med 17 musikere, syv kvinder og 10 mænd i alderen 25 til 72 år, som ved de ugentlige spilleaftener i medborgerhuset dyrker den fælles glæde ved musik.

Ideen til at starte Øland Showband opstod hos fire af medlemmerne, som spiller i Kirkeblæserne i Skovsgård. Det lille big band vil gerne have flere medlemmer og efterlyste flere saxofon- og basunspillere.

Alle rejste sig ved opråbning af bynavne: Ranum, Løgstør, Gøttrup, Trekroner, Fjerritslev, Tranum, Skovsgård, Brovst, Pandrup, Sønderholm og Øland, så her er tale om en stor geografisk spredning.

Bandets leder er Jørgen Henrik Nielsen, Fjerritslev, der er cand.phil. i musik og i en årrække har været musiklærer på Klim Friskole og tidligere har ledet Øland Karlekammerkor. Øland Show Band satser på populær musik og at glæde og fornøje lokalbefolkningen ved forskellige koncerter. Denne målsætning fik tilhørerne glæde af for første gang ved aftenens veloplagte debutkoncert med numre som Den blå ballon, Når Lygterne tændes og opfordring til dans med det svingende nummer Frenesi, hvor Hans Christian Nielsen afsluttede med det sidste trut.

En flot og underholdende debut, der gav applaus.

Karlekammerkoret overtog scenen sammen med leder Christian Vestergaard, som til daglig er organist ved Oxholm og Langeslund kirker. Øland Karlekammerkor blev stiftet i 2008 og har i dag 37 medlemmer.

Koret er åbent for alle mænd, og der kræves ikke nodekendskab. Koret synger først og fremmest på dansk, og den danske sangskat har en stor plads i deres repertoire, så de var på rette hylde til aftenens tema, hvor de fremmødte for først gang kunne høre Poul Dissings livskloge, men svære nummer sunget: Den unge vin - de gamle druer. Det stilfærdige nummer blev afløst af det livlige operettenummer Livets glæder, der hylder livet med mad, vin og kvinder. Det er emner, som det modne glade mandskor altid gerne besynger. Under sangene dansede Christian Vestergaards fingre hen over tangenterne, men ind imellem måtte han halvt op at stå, for at slå takten an ved at hamre i klaveret.

Efter koncerten fortalte den tidligere korleder Jørgen Henrik Nielsen, at når han nu skulle stille op med et band mod sit tidligere kor, hvis motto er: Vi synger højt og længe, så kunne intet mindre end et blæserorkester gøre det i styrke - men Øland Karlekammerkor synger ikke længere kun højt og længe - de synger også flot og godt.

Efter kaffe og kage var der fællessang fra Danmarks mest solgte bog, Højskolesangbogen. Her var også vælg-selv-sange og flere af de nyest tilkomne sange blev valgt, som f.eks. sange af Kim Larsen og Poul Krebs. Forslagene var mange og sangene blev akkompagneret af kor og klaver, men også bandet var med, da aftenen sluttede med Øland-sangen: Du skønne ø, med lyng og blomsterflor, Omkrans’t af vejlen og den blanke fjord......

I Højskolesangbogen står: Så syng da, Danmark, lad hjertet tale, men der kunne lige så godt have stået Øland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.