Morsø

Så ta’r de til Afrika

Delegation fra Morsø Kommune og Morsø U-landsforening drager til kommunens eneste tilbageværende venskabsby

Gudstjeneste i den evangeliske kirke i Bukoba.Privatfoto

Gudstjeneste i den evangeliske kirke i Bukoba.Privatfoto

MORS:På mandag er der afgang til Bukoba i Tanzania for en delegation fra Mors.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) er med på turen sammen med kommunalbestyrelsesmedlemmerne Viggo Vangsgaard (S), Ansgar Nygaard (V) og Erik Vejling (S) foruden fire bestyrelsesmedlemmer fra Morsø U-landsforening, en embedsmand, en sygeplejerske og nogle ægtefæller.

- Bukoba har været vores venskabsby i 35 år, og det er den eneste af de fire oprindelige, som vi holder fast i. Vi har droslet det ned af sparehensyn, og udover flybilletter betaler deltagerne selv for turen, siger Hans Ejner Bertelsen, der ikke har besøgt venskabsbyen tidligere.

Det har derimod 2. viceborgmester Viggo Vangsgaard, der med sin forbindelse til Falck har været med til at formidle hospitals- og udrykningsudstyr til afrikanerne. Denne gang er en 20 fods container med blandt andet værdifuldt hospitalsudstyr på vej til Bukoba.

Delegationen skal også møde biskoppen for den lokale evangeliske kirke i samt besigtige klinikker, hospitaler, skoler, børnehjem, kvindegrupper, landbrugsskole og micro creditprojekter, der har modtaget udstyr eller tilskud fra Mors.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.