Sådan bliver du fit efter ferien

Få tre gode råd til at blive ferie-kiloene kvit

Der findes gode råd til at tabe de ekstra kilo, som sommerens søde liv måske har efterladt. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Der findes gode råd til at tabe de ekstra kilo, som sommerens søde liv måske har efterladt. Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

HELE LANDET: Det søde ferieliv gør ikke ligefrem godt for figuren, og det kan være svært at genfinde træningsgejsten, når hverdagen igen banker på. Men træning er det bedste middel til genopladning og overskud, fortæller personlig træner og cand.pæd.psych Anders Dahlin Kofoed til FEMINA.

- Du skal træne, fordi det højner din livskvalitet, og du bliver gladere af det. At træne på grund af dårlig samvittighed holder ikke i længden. Gør det med glæde, siger han.

Træneren giver tre konkrete råd til de danskere, der kæmper med ferie-kiloene.

1. Hav en målsætning

- Find en målsætning. Jo mere konkret, jo bedre. At ’du bare vil være sundere’, er ikke så effektivt. Sig hellere: ’Jeg vil gerne kunne passe den dér særlige kjole’, eller ’Jeg vil kunne løbe 5 km på 25 minutter’, siger Anders Dahlin Kofoed.

Jo mere konkret din ambition er, jo nemmere bliver det at holde motivationen.

2. Før dagbog

Før træningskalender eller dagbog og planlæg din træning.

- Har du planlagt, at du vil træne mandag, onsdag og fredag, så kan du pakke i forvejen, og når tasken er pakket og klar, så er det nemmere at komme i gang. Det giver ikke mening ud fra et rationelt synspunkt at droppe det, forklarer Anders Dahlin Kofoed.

Samtidig manifesterer du med nedskrivningen, at du vil træne – du styrker din beslutning.

3. Inddrag andre

Det hjælper også at fortælle andre om sine planer. Meld ud, gør det offentligt, så har vi som mennesker også lyst til, at det, vi gør, stemmer overens med det, vi siger.

- Hvis du først har sagt til dine veninder, at du ikke kan onsdag, fordi du skal træne, så er det mere sandsynligt, at du gør det, siger den personlige træner til FEMINA.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.