Danmark

Sådan bliver Københavns nye super-arena

Når Copenhagen Arena står færdig i 2015, vil København kunne afholde stort set alle former for begivenheder.

Sådan bliver Københavns nye super-arena

Københavns kommende super-arena "Copenhagen Arena", som skal ligge i Ørestad, får en "markant nordisk identitet".

Københavns Kommune har netop valgt vinderen af designkonkurrencen for arenaen, og det bliver Designteamet 3XN, HKS architects, Arup, ME Engineers og Planit, der får lov til at designe den kæmpestore bygning.

Her bliver det mulig at afholde sportsbegivenheder med op til 12.500 tilskuere og koncerter med 15.000 tilskuere.

- Arenaen tegner til at blive endnu et flot element i Københavns silhuet, og en ramme for gode oplevelser i verdensklasse, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Set fra oven får arenaen form som en oval, der er trykket lidt flad i den ene ende. Hele vejen rundt bliver arenaen beklædt med lodrette bjælker med mellemrum imellem hver bjælke.

- Med den overbevisende arkitektoniske løsning, vi nu har fået, er jeg sikker på, at Copenhagen Arena med sit klare skandinaviske design vil blive et vartegn for København, siger adm. direktør for Realdania, Flemming Borreskov.

Arenaen får en størrelse på op til 35.000 etagemeter med store foyerarealer og plads til caféer, restauranter og barer. Hertil kommer store servicearealer til optrædende kunstnere, sportsudøvere og arenaens servicefunktioner.

- Arenaen vil styrke vores internationale profil, og den er lige, hvad vi har sukket efter, siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Der bliver tale om en yderst fleksibel arena, der gør det muligt at afholde arrangementer, hvor kun en mindre del af arenaen og tilskuerkapaciteten bliver udnyttet.

Publikum bliver placeret på tre sider af scenegulve. Dog med mulighed for også at have publikum på fjerde side ved sportsbegivenheder og særlige kulturbegivenheder.

Arenaen kommer til at minde om arenaer i Liverpool og i Oslo.

Realdania og Københavns Kommune har hver skudt 325 millioner kroner i projektet. Derudover forventes det, at Elitefacilitetsudvalget og Danmarks Idræts-Forbund at bidrage med henholdsvis et anlægs- og et driftstilskud.

Copenhagen Arena bliver placeret i Ørestad lige syd for motorvejen tæt på indkøbscentret Fields. Det er planen, at den skal stå færdig i anden halvdel af 2015.

Det er Partnerskabet Arena CPHX P/S, der står for både udbud, projektering og opførelse af arenaen, og som også kommer til at eje bygningen.

/ritzau/