Danmark

Sådan bliver vejret på Roskilde Festival

Regnbyger og solskin vil dominere vejret på årets Roskilde Festival, der slipper for voldsomme regnmængder.

Sådan bliver vejret på Roskilde Festival

Det er en god idé at huske både solhat og gummistøvler, hvis du er en af de omkring 100.000 festivalgæster, der i den kommende uges tid vil indtage camping- og festivalområdet i den midtsjællandske by Roskilde.

Vejret på årets festival tegner sig nemlig til at blive en blandet landhandel med både regnbyger og solskin, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut. De tusindvis af gæster slipper dog for voldsomme regnskyl og deciderede hedebølger.

- Det ser ikke ud, at der kommer de store mængder nedbør, men der kan godt komme regn af og til. Og så længe der ikke kommer alt for meget regn, er det da nogenlunde festivalvejr, vil jeg mene, siger Tine Zeuthen fra DMI og tilføjer:

- Det bliver heller ikke for varmt. Det mindste sommertøj kan man nok godt lade blive hjemme, men ellers skal man have lidt af hvert med.

Mandag ser ud til at blive en våd dag, mens det tirsdag tegner til at holde tørt. Onsdag fortsætter det tørre vejr, mens der kommer regn ud på dagen.

Lige omvendt forholder det sig torsdag, som starter vådt, men hvor det klarer op senere på dagen. Det ser derfor tørt ud, når musikken på Roskilde Festivals hovedprogram starter torsdag aften.

Vejret ser ikke ud til at ændre sig under hovedprogrammets fire dage, der fortsat vil være blandet med solskin og byger.

- Vi har en vesten-strømning ind over os med forholdsvis kold luft, men det ser ikke ud til, at der sker de store ændringer, siger Tine Zeuthen.

Dog ser det ud til, at temperaturen i løbet af ugen vil stige fra de nuværende 15 til 20 grader, oplyser DMI.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.