Sådan bliver vejret Sankt Hans-aften

God mulighed for tørvejr når bålet tændes

Arkivfoto: Grete Dahl

Arkivfoto: Grete Dahl

NORDJYLLAND: Efter et par dage med små smagsprøver på varmt sommervejr, må nordjyderne igen trækkes igennem en ustadig periode.
Men selvom bygerne kommer og temperaturerne daler, er der enkelte lyspunkter i weekendens vejrprognoser: Sankt Hans ser ud til at holde tør.
- Lørdag kommer der nogle byger, som klinger af i løbet af dagen. Så selve Sankt Hans-aften er det stort set tørt i hele landet. Der kan være nogle enkelte dryp rundt omkring, siger vagtchef Mogens Rønnebek fra DMI.

Ingen vand på heksen

Det bliver dog en kølig lørdag aften med temperaturer på omkring 12 til 14 grader, men DMI forventer, at der kan komme lidt sol mellem de mange skyer.

Selvom heksen på Sankt Hans-bålet ser ud til at slippe for vanddryp lørdag aften, ser vejret straks mere vådt ud for resten af weekenden.
Fredag trækker et regnvejr ind over landet fra sydvest, som langsomt forsvinder i løbet af eftermiddagen.

Regnvejr søndag

- Der er håb for en rimelig eftermiddag og aften med 18-20 grader, hvor det bliver varmest, fortæller Mogens Rønnebek.

Når Sankt Hans-bålet er brændt ud søndag morgen, skal folk igen finde paraplyerne frem.
- Søndag bliver en rigtig kedelig regnvejrsdag. Det starter i Jylland om morgenen og breder sig til resten af landet. I den østlige del af landet kan der komme sol først på dagen, men så lukker det til med skyer og regn i løbet af dagen, siger vagtchefen.
Vejret i begyndelsen af næste uge ligner også langt fra det, vi har set de seneste dage med skyfri himmel og temperaturer over 20 grader.
- Det ser ikke for godt ud. Det bliver ret blæsende, og der kommer mange byger om mandagen. Det bliver højst 17-18 grader, siger Mogens Rønnebek.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.