Sådan bliver weekendvejret

Byger vil præge 1. maj og de mange konfirmationer

Arkivfoto

Arkivfoto

HELE LANDET: - Man skal huske paraplyen, uanset om man skal til 1. maj-tale eller konfirmation.

Sådan lyder det gode råd fra DMI-meteorolog Frank Nielsen dagen før, at mange danskere af den ene eller anden grund skal udenfor.

- Det bliver en kølig 1. maj i år med omkring 10 grader de fleste steder, og der kommer en del byger - måske endda med hagl, så det er ikke det bedste forårsvejr, siger han til Ritzau.

I år falder den særligt danske helligdag store bededag på 1. maj, og dermed er andelen af danskere, der har mulighed for høre en 1. maj-tale, ekstra stor i år.

Torsdag aften er der ligeledes god grund til at blive indenfor og spise varme hveder, for vejret er blot et forvarsel om fredagens bygevejr.

Mest sol lørdag

I weekenden bliver lørdag den pæneste dag, hvis man foretrækker solskin, fortæller DMI’s vagthavende.

- Det bliver faktisk en relativ pæn lørdag. Der kommer et par lokale byger, men overordnet bliver det tørvejr og mellem 5-10 grader, siger Frank Nielsen, der i parentes bemærker, at de lave majtemperaturer er godt nyt for de mange birkepollenallergikere, der normalt snøfter ekstra meget omkring 1. maj.

Søndag, der også er en konfirmationsdag mange steder, begynder pænt, men ender knap så godt. Vejret skulle dog holde nogenlunde tørt i kirketiden, lyder det.

Og til de mange konfirmander, der mandag holder blå mandag, advarer DMI om, at den i denne omgang passende kunne omdøbes til våd mandag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.