Sådan dækker en ejerskifte-forsikring

Mange har urealistiske forventninger til, hvad en ejerskifte-forsikring dækker, og det skal en ny kampagne lave om på.

Rigtig mange ved ikke, hvad en ejerskifteforsikring er og hvad den dækker og bliver derfor skuffede, når der er skader, de ikke kan få dækket. Foto: Iris/Scanpix

Rigtig mange ved ikke, hvad en ejerskifteforsikring er og hvad den dækker og bliver derfor skuffede, når der er skader, de ikke kan få dækket. Foto: Iris/Scanpix

HELE LANDET: Hovedårsagen er, at forventningerne til, hvad sådan en forsikring dækker, er blevet så høje de seneste ti år, at produktet ikke har kunnet følge med.

Det vil Tryg gøre noget ved og laver derfor en oplysningskampagne, der skal klæde kunderne bedre på til at forstå, hvordan de er dækket gennem deres ejerskifte-forsikring.

- Vi hører ofte fra vores kunder, at de enten har læst eller fået fortalt, at en ejerskifteforsikring generelt dækker skjulte fejl og mangler. En anden myte, der lever i bedste velgående er, at alt, hvad der ikke er nævnt i tilstands- og el-installationsrapporten er dækket. Det er direkte forkert, siger Frederik Toft, der er skadedirektør i Tryg, i en pressemeddelelse.

Havde ansvaret i 20 år

Han gætter på, at forklaringen skal findes i historien. Før reglerne om ejerskifteforsikringen blev vedtaget i 1995, kunne tidligere husejere være ansvarlige for skjulte fejl og mangler i op til 20 år efter et hussalg. Det kunne i værste fald ruinere en sælger.

Derfor vedtog Folketinget i 1995 den såkaldte huseftersynsordning, der siden er blevet revideret et par gange og nu fritager sælgeren for det ansvar på betingelse af, at han får lavet en tilstandsrapport og el-installationsrapport, samt indhenter et tilbud på en ejerskifteforsikring. Det står ejendomsmægleren typisk for.

- Vi afviser rigtig mange anmeldelser, der handler om generelle fejl og mangler, fejlkonstruktioner og bygningsdele, som ikke er opført korrekt. For hvis ikke, der er tale om en skade, er der ikke dækning på ejerskifteforsikringen, siger Frederik Toft.

Han forklarer, at tagskader, sætningsskader og ulovlige el- og VVS-installationer derimod er nogle af de mest typiske skader, der kan være dækket på ejerskifteforsikringen.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.