Sådan er det jo! - Vestagers nye punchline

Sådan er det jo.

Sådan er det jo! - Vestagers nye punchline

Sådan er det jo!

Hele ni gange brugte De Radikales leder, Margrethe Vestager, den udskældte sætning, da hun holdt tale til det radikale bagland ved lørdagens landsmøde i Nyborg.

Og ifølge politisk kommentator Hans Engell er det en bevidst måde at tage brodden ud af en udskældt sag.

Han mener, at det er rigtig, rigtig klogt af hende, at hun demonstrerer humor og selvironi:

- Hun bruger den aktivt. Et eller andet sted erkender hun, at sætningen kostede et par ridser i lakken, men samtidig bruger hun sætningen til at understrege, at Radikale er et parti, som står ved sin politik, siger han.

Første gang Margrethe Vestager brugte sætningen var, da hun skulle forsvare nedskæringer på dagpengeområdet og tusindvis af danskeres udsigt til at miste retten til dagpenge ved årsskiftet, når den omstridte reform træder i kraft.

- Sådan er det jo. På et tidspunkt så kan man ikke være på dagpenge længere, sagde Margrethe Vestager på partiets sommergruppemøde.

Hun fik stor kritik for sætningen, og da Voxmeter kort tid efter lavede en meningsmåling for Ritzau, var antallet af radikale stemmer faldet fra 10,3 procent til 8,8 procent.

Samtidig led danskernes syn på Margrethe Vestager evner som politisk leder også et knæk efter kommentaren, viste en måling.

Hans Engell mener, at Vestager med talen og brugen af "Sådan er det jo" forsøger at vinde den brede opbakning tilbage.

- Hun imødekommer den del af de radikale, som mener, at det liberale ben var blevet for stærkt og det sociale ben var blevet for svagt ved at tale i meget stærke vendinger om socialpolitiske mål og fattigdomsgrænser, siger Hans Engell.

Han tror dog ikke, at Vestager vil bruge sætningen så meget mere efter landsmødet.

- Nu har hun lukket den diskussion af på en fin måde og samtidig fundet et nyt morsomt ord, hun kan bruge, når det er passende, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.