Sådan får du en bedre og billigere ferierejse

Man kan komme langt med internettet, når man syr sin udlandsferie sammen. Her er et par finter, der er værd at huske.

Ritzau
computer, ferie, arbejde, fri, job Foto: Free/Colourbox
16. november 2016 08:59

Det har aldrig været nemmere at arrangere sin egen ferierejse end i dag. Internettet udgør et overflødighedshorn af informationer og muligheder, når det kommer til at købe flyrejser, hotelophold, transport samt finde seværdigheder og eksotiske, kulinariske oplevelser.

Men det er ikke ensbetydende med, at man skal gå blåøjet til opgaven. På trods af at flyrejse- og hotelsøgemaskiner ofte hævder, at de præsenterer det hele, så er det besværet værd at gå mere grundigt til værks.

Heldigvis er der hjælp at hente fra danske rejseeksperter. Deriblandt finder man redaktør på branchemediet Check-in.dk, Ole Kirchert Christensen, samt parret bag rygsæk-rejsesitet Backpackerne.dk, Camilla Boll og Mads Dalhoff.

Med udgangspunkt i rejsetips fra avisen New York Times, peger de på nogle centrale ting, de mener, er værd at bide mærke i. En af deres anbefalinger er, at der kan være god grund til at tjekke flere flyrejse-sites.

Når det drejer sig om kendte storbydestinationer, er prisforskellen sjældent over en hundredekroneseddel. Men skal man med små, lokale flyselskaber, så kan prisforskellen være stor. Og når det kommer til flyrejser, er der et helt centralt, pengesparende tip, der er værd at følge.

Men det kræver, at man ikke er kræsen, når det kommer til destination, forklarer Ole Kirchert Christensen, der har været i rejsebranchen i årtier.

- Man skal huske, at luftfartsselskaberne hele tiden åbner nye ruter. Det sker typisk til kampagnepriser. Hvis man bare vil på en storbyferie weekenden over, kan man ofte komme overraskende billigt afsted ved at gå efter prisen og ikke destinationen, siger han og tilføjer:

- Men netop de rejser kan være svære at finde på søgemaskinerne. Derfor kan det godt betale sig at holde øje med nyheder og annoncer.

En anden udgiftstung post i rejsebudgettet er hotel eller lejlighedsleje. Det forklarer de næsten konstant rejsende Camilla Boll og Mads Dalhoff over en knitrende Skype-forbindelse fra Ecuador i Sydamerika.

- I højtider og på helligdage bør man altid booke hjemmefra. Det er også en god idé, hvis man rejser til storbyer. Men derudover bør man overveje bare at tage dertil og så spørge sig frem. Det er ikke alle hoteller, der har en hjemmeside. Det kan både ende med besparelser og sjove oplevelser, siger Mads Dalhoff.

Det kan desuden være en stor fordel at have adgang til internettet fra ens smartphone, så snart man ankommer. Problemet er selvsagt, at det kan være dyrt. Derfor kan det være en idé at købe et lokalt SIM-kort til ens telefon ved ankomsten. Man skal bare huske at få låst op for ens danske netværksbinding.

Men der er også en anden listig måde at få adgang til de centrale informationer, man har brug for ved ankomst i udlandet.

- Et godt tip er at downloade kort over området, man skal til. Det betyder nemlig, at man kan bruge det uden at gå på nettet. Kortene viser også, hvor der er restauranter og hoteller - også dem, der ikke har en hjemmeside. Det er godt, hvis man ikke har booket hotel, siger Camilla Boll.

Flere korttjenester tilbyder i dag den mulighed. Deriblandt Google og Maps.me, som Camilla Boll og Mads Dalhoff foretrækker. Og med dem i baglommen er der ingen undskyldning. Hvad end det er med rygsæk eller kuffert, så er det bare at komme afsted.

Med lidt snilde kan det endda gøres overraskende billigt.

Fakta: Her er fem råd fra rejseeksperter til at gøre udlandsferien billigere og bedre:

- Brug mere end én rejsesøgemaskine og vær grundig.

- Vælg destination ud fra flyselskabernes pristilbud.

- Brug hotelsites til storbyferien og brug benene til selv at gå på hoteljagt i periferien.

- Brug teknologien: Køb et lokalt SIM-kort, hvis det er dyrt at bruge data på telefonen.

- Download kort hjemmefra og brug informationerne til at gå på eventyr.

Kilder: nyt.com, check-in.dk, backpackerne.dk.

/ritzau/FOKUS

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...