Sådan får du et flot fuldskæg

Det kan være svært at få et flot fuldskæg, og det kræver tålmodighed, hvis du vil have et af den fyldige slags. Læs, hvordan du får et lækkert fuldskæg.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Barber skæg fuldskæg Foto: Free/Colourbox/arkivfoto

Når skægget skal formes

Efter otte uger kan du begynde at forme skægget med trimmeren. Hvordan skægget skal formes varierer fra mand til mand.

Det kan være både svært og rigtig ærgerligt, hvis man kommer til at lave en fejl med trimmeren. Derfor råder Jesper Hvejsel til, at man går til en professionel den første gang.

- De kan hjælpe med at forme skægget, og så er det meget nemmere at holde formen ved lige selv, siger han.

/ritzau/FOKUS

DANMARK:Det er populært med et stort og fyldigt fuldskæg, der oser af maskulinitet.

Men det er langt fra alle, der fra naturens side er i stand til at gro et flot og stort fuldskæg, fortæller Mads Timmermann, der er hudspecialist og stifter af virksomheden Danish Skin Care.

- Det ligger i vores dna og er derfor genetisk bestemt. Så enten er du født med en flot hårpragt, eller også er du ikke. Og så er der ikke meget, du kan gøre ved det, siger han.

Det kan tage alt fra fire til otte uger at gro et fuldskæg, afhængigt af hvor hurtigt hårene vokser. Men bare fordi du har tilstrækkelig med skægvækst i ansigtet, betyder det ikke, at du helt naturligt også får et flot fuldskæg.

Det kræver nemlig engagement, tålmodighed og masser af pleje, fortæller Jesper Hvejsel, der er stifter af made4men.dk og har arbejdet med mandlig grooming (pleje af krop, hud og hår) i mange år.

Her får du eksperternes tip til at gro et flot og velholdt fuldskæg.

Drop barberingen

De første fire til otte uger er det vigtigt, at du lader skægget gro. Og selv om det kan være fristende at trimme den vildtvoksende hårpragt, gør du klogt i at lade være.

Men det betyder ikke, at du skal være ligeglad. Ifølge begge eksperter er det nemlig vigtigt at holde skægget velplejet og soigneret under hele processen.

En god tommelfingerregel er derfor at studse og rette til hver anden til tredje dag. Brug en skægsaks til at klippe de hår, der stritter i forskellige retninger, så skægget ser velsoigneret ud.

Hårene mellem bakkenbarterne og skægget forsømmer mange mænd, så sørg for at klippe hårene til med saksen.

Hårene på halsen kan du fjerne med en skraber.

Rens huden

- Det er en myte, at håret vokser hurtigere, hvis du plejer huden. Men derfor er det vigtigt alligevel for at undgå både irritationer og skægpest, siger hudspecialisten Mads Timmermann.

Rens huden en til to gange dagligt med et mildt sæbefrit renseprodukt for at fjerne ophobet fedt, snavs og døde hudceller, som lægger sig oven på huden.

Eksfoliér huden

Gør det til en del af din rutine hver aften inden sengetid at bruge et produkt, der indeholder salicylsyre. Det virker eksfolierende på huden, er antibakterielt og antiinflammatorisk.

Vask skægget

Ligesom med håret på hovedet, skal skægget ikke vaskes med shampoo så ofte, som man tror. Vasker man det for meget, fjerner man det naturlige fedtstof, som ligger oven på håret.

Skyl det derfor med vand, når du går i bad, og brug en skægshampoo to til tre gange om ugen, råder ekspert i mandlig grooming Jesper Hvejsel. Shampooen kan også virke lindrende på kløen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.