Sådan får du mere sex, mand

Se kvindernes råd til, hvordan mænd får mere - og bedre sex

Young beautiful couple sleeping in bed

Young beautiful couple sleeping in bed

ÆGTESKAB:Mænd får både bedre og mere sex, hvis de opgiver macho-attituden i ægteskabet.

I hvert fald viser en ny undersøgelse, at mænd, der påtager sig sin del af ansvaret for de huslige forpligtelser, dyrkere mere og bedre sex.

For selv om det måske ikke er særlig macho, at tage opvasken, så ser det ud til at det i højere grad giver kvinder lyst eller overskud til at dyrke sex.

En tidligere undersøgelse af 4.500 amerikanske ægtepar fra 2013 viste ellers at ægtemænd, der hjælper med traditionelt kvindelige huslige pligter - som opvask og vask af tøj - havde mindre sex end dem, der overlod alle huslige pligter til deres koner.

Ingen sammenhæng mellem pligter og sex

Tilmed viste den undersøgelse, at der ingen sammenhæng var mellem hvor meget husarbejde mænd lavede og kvaliteten af sex.

”Den undersøgelse klingede forkert,” siger en af udersøgelsens forfattere dr. Matt Johnson fra University of Alberta i Canada, der har fået offentliggjort resultaterne i Journal of Family Psychology.

”Det passede ikke med min intuition og oplevelser som parterapeut.”

Derfor analyserede de sammenhængen mellem husarbejde og sex ved at gennemgå data fra 1.338 par, der var en del af den tyske Pairfam-undersøgelse (Panel Analyse af Intime Relationer og Familiedynamik).

Her blev hver mand spurgt om hvor meget og hvilket husarbejde de lavede og om de opfattede deres bidrag til de huslige pliger for at være fair.

Hyppigheden af sex blandt hvert par og hver partners seksuelle tilfredsstillelse blev vurderet et år senere.

Selv om mængden af mænds andel af husarbejdet ikke syntes at påvirke frekvensen eller kvaliteten af deres sexliv, så viste undersøgelsen at mændenes opfattelse af om deres bidrag til husarbejdet var fair, at de både fik mere og bedre sex. Og det gjaldt også deres partner, som opfattede deres sex som mere tilfredsstillende.

”Mængden af husarbejde afhænger af parrets kontekst og er baseret på deres egne forventninger om, hvad hver enkelt partner skal lave, og deres sammenligning med andre par, de kender,” forklarer dr. Johnson.

Kulturelle forskelle

Forskerne erkender dog, at kulturelle forskelle kan have en betydning. Tyskland har en tendens til mere traditionelle kønsroller, og undersøgelser har indikeret at tyske mænd laver mindre husarbejde end selv amerikanske mænd.

Men Dr. Johnson påpeger, at hvis tidligere undersøgelser var sande, ville disse seneste resultater have vist at husarbejde havde en negativ indvirkning på tyske mænds seksualitet på grund af de mere traditionelle opfattelser af kønnenes roller.

”Men det var ikke tilfældet overhovedet,” pointerer han.

Samlet set siger forskerne, at deres resultater viser, at par, der ønsker at forbedre deres seksuelle intimitet bør fordele de huslige pligter rimeligt og ligeligt.

”I stedet for at undgå husarbejde i håb om at få mere sex, er der større chance for hyppigere og mere tilfredsstillende leg mellem lagnerne for begge parter, når mænd tager deres rimelige andel.”

Denne artikel blev bragt i samarbejde med voksnekvinder.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.