EMNER

Sådan får du mobilen til at holde længere

Se tips til at forlænge batteritiden på din strømslugende smartphone

Vores avancerede mobiltelefoner, smartphones, sluger masser af strøm. Men man kan forholdsvis let forlænge batteritiden. Foto: Claus Søndberg

Vores avancerede mobiltelefoner, smartphones, sluger masser af strøm. Men man kan forholdsvis let forlænge batteritiden. Foto: Claus Søndberg

IT:Vi er rigtig glade for vores avancerede mobiltelefoner, smartphones, og mobilerne er rigtig glade for at bruge strøm.

Derfor oplever mange, at deres mobil ofte skal oplades i tide og utide.

Ifølge en analyse, som YouGov har foretaget for teleselskabet Telia, er især yngre ejere af smartphones utilfredse med mobilens batteritid. Altså hvor lang tid - eller rettere kort tid - der går, før mobilen skal oplades igen.

Tobias Grau fra Telia Mobility har derfor disse fem tips til at forlænge batteritiden på din mobil:

1: Slå Wi-Fi og Bluetooth fra

Selvom producenterne gør rigtig meget for at forlænge batteritiden, kan man selv gøre en del for at minimere strømforbruget. Eksempelvis kan du, hvis din mobil kun er på Wi-Fi derhjemme, slå mobilens Wi-Fi fra, når du er ude af huset. En mobiltelefon er indstillet til altid at søge efter tilgængelige trådløse netværk, og det bruger strøm. Det samme gælder Bluetooth-funktionen.

2.: Pas på sollys

Noget så simpelt som at holde mobiltelefonen væk fra direkte sollys og undgå at efterlade den i en varm bil, kan også have en positiv effekt på din batteritid.

3.: Slå e-mail-tjek fra

Hvis du ikke har behov for at få dine e-mails på din mobiltelefon, så snart de tikker ind på mailkontoen, kan du ændre mobilens indstillinger og tilpasse dem til dine behov. Det gør, at mobiltelefonen ikke bruger batteri på konstant at søge efter nye e-mails.

4.: Skru ned for lysstyrken

Skærmens lysstyrke kan justeres på de fleste smartphones. Det kan hjælpe med at presse de sidste procenter ud af batteriet, hvis du skruer ned for skærmens lysniveau.

5.: Installer opdateringer

Der kommer jævnligt opdateringer til de fleste smartphone-styresystemer. Det kan ofte betale sig at opdatere til den nyeste version af styresystemet, da den kan indeholde batterisparende features.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.