Danmark

Sådan finder du den rigtige computer

Nu bliver din nye pc billigere

Arkivfoto

Arkivfoto

DANMARK:Hvis du har planer om at købe en ny PC, så er der godt nyt.

Forbrugerne kan nemlig se frem til store prisfald på ældre pc-modeller. Det skriver Finans.dk.

Mange af de ellers spritnye pc’er har hobet sig op på lagerhylderne, og i slutningen af næste måned kommer nye modeller ud i butikkerne. Derfor må mange butikker sætte prisen ned på de ældre modeller, og det vil forbrugerne kunne mærke i løbet af sommeren og efteråret.

- Der har været en negativ udvikling i pc-salget i første og andet kvartal. Det skaber en lageropbygning, og de distributører og forhandlere, der ikke har nået at sælge ud af gamle varer, skal jo have dem af sted, og det kan føre til prisfald, siger Klaus Gregersen, direktør for it-distributøren Tech Data, til Computerworld.

Klaus Gregersen forventer, at de fleste ældre modeller vil falde 10 til 20 procent i pris.

Hvad skal den bruges til?

Hvis du mangler en ny pc, kan det være det rigtige tidspunkt at slå til. Det kan være svært at finde frem til den computer, der passer bedst til ens behov.

- Først og fremmest handler det selvfølgelig om, hvor mange penge man vil ofre. Derefter skal man gøre op med sig selv, hvad man skal bruge computeren til. Hvis man bare skal surfe på nettet, skrive tekster og tjekke e-mails, så behøver man ikke ofre ret mange penge. Hvis man skal bruge computeren til spil eller videoredigering, så skal computeren kunne lidt mere, og så er det ofte bedst med en stationær, men en bærbar kan også klare det, siger Anders Rasmus Baugaard, journalist hos Komputer for alle, til Ritzau Fokus.

Spil kræver kræfter

Hvis du skal starte på nyt studie efter sommerferien, eller bare mangler en god studiecomputer, så er der ingen grund til at kaste alt for mange penge efter den nye pc. De fleste computere kan sagtens klare tekstbehandling, mailprogrammer, billedredigering og internetsufring.

- Man kan sagtens klare sig med en billig computer. Jeg vil nok vælge en bærbar med en SSD harddisk på minimum 128 gigabyte, en Intel I processor og en 14 eller 15 tommer skærm, siger Anders Rasmus Baugaard.

Hvis du skal bruge computeren til spil og filmredigering, så må du smide lidt ekstra penge efter en god computer. Anders Rasmus Baugaard er ikke i tvivl om, hvad han vil gå efter.

- Jeg ville vælge en computer med en god stor skærm omkring de 17 tommer. Computeren skal have en god processor og et godt grafikkort. De billige bærbare har ofte ikke noget grafikkort, og det er vigtigt, hvis man skal spille spil på computeren. Jeg ville også sørge for, at computeren har en harddisk med minimum 500 gigabyte, siger han.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.