Sådan går Danmark videre til kvartfinalen

Det er simpelt for Danmark: Med en sejr over Tyskland er danskerne videre. Et nederlag sender Danmark ud.

Sådan går Danmark videre til kvartfinalen

EM's gruppe B bliver afgjort i aften, når Danmark klokken 20.45 møder Tyskland, mens Holland samtidig spiller mod Portugal.

Med en dansk sejr over tyskerne eller et dansk nederlag er det meget simpelt, for så er Danmark enten videre til kvartfinalen eller ude af EM.

Her er mulighederne for Danmark efter onsdagens 2-3-nederlag til Portugal og Tysklands 2-1-sejr over Holland:

* Danmark vinder over Tyskland. Uanset sejrens størrelse er Danmark med garanti videre til kvartfinalerne, enten som nummer et eller to i gruppen.

* Danmark spiller uafgjort mod Tyskland. Her kan Danmark stadig komme videre, men det kræver hollandsk sejr over Portugal.

* Danmark taber til Tyskland. Så er danskerne færdige ved EM, og enten Holland eller Portugal går videre sammen med Tyskland.

Som et ekstra kuriosum kan det nævnes, at både Danmark og Tyskland er sikre på at gå videre, hvis Danmark vinder 3-2, 4-3, 5-4 osv. over Tyskland.

Selv om Portugal vinder over Holland, så vil Danmark og Tyskland nemlig være bedst i målregnskabet i de indbyrdes kampe.

Til gengæld ryger tyskerne ud, hvis Danmark vinder 1-0 eller 2-1, og portugiserne sejrer over Holland.

I så fald vil Tyskland have en dårligere indbyrdes målscore i kampene mod Danmark og Portugal, hvilket er for lidt til at gå videre til kvartfinalerne.

Hvis Danmark ender med at gå videre fra gruppen som nummer et, så venter Grækenland i kvartfinalen på fredag i polske Gdansk.

Hvis Danmark i stedet går videre som toer fra gruppen, så skal holdet møde Tjekkiet i kvartfinalen på torsdag i den polske hovedstad Warszawa.

/ritzau/