Sådan gik det Danmark ved OL onsdag

Onsdag indløste de første danske badmintonspillere billet til semifinalerne ved OL.

Sådan gik det Danmark ved OL onsdag

Sådan gik det de danske atleter onsdag ved OL i London:

Badminton

Mixeddouble, kvartfinaler:

Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl røg som de første danske badmintonspillere ud af OL-turneringen. Danskerne tabte i kvartfinalerne til de kinesiske verdensmestre i to sæt.

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen blev derimod klar til semifinalen efter sikker sejr i to sæt over et par fra Thailand.

Herresingle, 1/8-finaler:

Jan Ø. Jørgensen er ude af OL efter nederlag i ottendedelsfinalerne til sydkoreansk spiller. Danskeren tabte relativt klart i to sæt.

Peter Gade viste fremragende spil, da han udraderede sydkoreaneren Shon Wan Ho i to sæt. Torsdag venter den tredjeseedede kineser Chen Long på den danske veteran.

Damedouble, kvartfinale:

På dagen hvor fire damedoubler blev smidt ud af OL, formåede Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen ikke at spille sig videre til semifinalerne, da de tabte i to sæt til et par fra Japan.

Damesingle, 1/8-finale:

Tine Baun fik kun meget kort spilletid, før hun var videre til kvartfinalerne, for hendes modstander, japaneren Sayaka Sato, blev skadet i første sæt. Inderen Saina Nehwal venter i kvartfinalen.

Cykling

Enkeltstart, mænd:

Jakob Fuglsang og Lars Bak var som ventet chanceløse i kampen om medaljer. Bak blev nummer 14 og Fuglsang nummer 15. Guldet gik til Tour de France-vinder Bradley Wiggins, verdensmester Tony Martin tog sølv, mens Christopher Froome vandt bronze. Tempotoget Fabian Cancellara måtte nøjes med en skuffende 7.-plads.

Håndbold

Gruppekamp, kvinder:

Danmark tabte 21-24 til Spanien og er alvorligt på hælene i kampen om en plads i kvartfinalerne. Håndboldkvinderne har en sejr og to nederlag før de sidste to gruppekampe.

Svømning

100 meter fri, kvinder:

Den regerende verdensmester Jeanette Ottesen svømmede indledende i tredjebedste tid af alle, mens Rikke Blume skuffede med en 19.-plads, der ikke var nok til en semifinaleplads. I semifinalen svømmede Ottesen sig i finalen i tiden 53,77.

200 meter bryst, kvinder:

Rikke Møller Pedersen satte dansk rekord i det indledende heat i tiden 2.22,69 minutter. I semifinalen onsdag aften gjorde hun ikke bare kunsten efter, men slog også nordisk rekord med tiden 2.22,23.

Bueskydning

Individuel konkurrence, kvinder

Louise Laursen vandt sin 1/32-finale over en canadisk modstander, men i 1/16-finalen blev danskeren slået ud af en erfaren amerikaner efter et tæt opgør.

Tennis

Tredje runde, kvinder:

Caroline Wozniacki vandt i to sæt over Daniela Hantuchova fra Slovakiet og spillede sig videre til kvartfinalerne. Her venter ingen ringere end Wimbledon-mesteren Serena Williams fra USA.

Sejlsport

Laser Radial, 5. og 6. sejlads:

Anne-Marie Rindom hentede en 12.- og en 7.-plads onsdag og ligger efter seks sejladser nummer 12 i den samlede stilling.

49'er, 5. og 6. sejlads:

Allan Nørregaard og Peter Lang blev nummer 16 og 15 i femte og sjette sejlads. Efter at have lagt fremragende ud i konkurrencen og overnattet en enkelt nat på førstepladsen, er danskerne nede som nummer otte samlet.

RS:X, 3. og 4. sejlads:

Sebastian Fleischer blev nummer 24 og 23 i onsdagens to sejladser, efter fire sejladser er danskeren en samlet nummer 24.

Laser, 5. og 6. sejlads:

Thorbjørn Schierup sejlede sig til en 23.- og en 16.-plads og ligger nummer 21 samlet efter seks af de 10 indledende sejladser.

Matchrace, round robin:

Susanne Boidin, Lotte Meldgaard og Tina Gramkow tabte til Frankrig, og i matchen mod Finland blev det til endnu et dansk nederlag.

Roning:

Singlesculler, placeringsheat

Henrik Stephansen vandt sit heat og er klar til C-finalen, hvor der kæmpes om placeringerne fra 13-18.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.