Sådan gør du det selv

Fødevarer 28. december 2007 20:26

At det er blevet reglen - snarere end undtagelsen - at købe bearnaisesovsen færdig hænger sammen med, at det besværligt at lave den fra bunden. Skulle nogen have lyst, så er her opskriften fra Fr. Jensens kogebog. Bearnaiseessens Ingredienser 20 skalotteløg 2 fed hvidløg 2 - 3 bdt. persille ½ pakke kørvel 5 hele allehånde 5 kryddernelliker 5 peberkorn 1 spsk. reven peberrod ¼ tsk. paprika 4 dl. eddike ¼ dl. hvidvin Skalotteløgene pilles og skæres igennem, hvidløgene knuses. Persille og kørvel skylles og de groveste stilke pilles fra. Alt sættes over varmen sammen med alle krydderier, eddike og hvidvin. Koger over svag varme i ca. 40 min. Sies gennem et tyndt klæde, afkøles og hældes på flasker. Derefter laver man selve sovsen (4 Portioner) Ingredienser 4 æggeblommer, Ca. 1 ½ spsk. bearnaiseessens 200 g smør, ½ dl suppe, Persille, estragon og kørvel Pisk æggeblommerne med bearnaiseessens og suppen. Stil kasserollen inden i en større gryde med så meget kogende vand i, at det står op om siderne af den lille kasserolle. Sæt over middel varme: Vandet skal hele tiden være i bevægelse men må ikke koge. Del smørret i små klumper og tilsæt dem lidt ad gangen under piskning. Bring den i kog under stadig piskning og kog sagte i ca. 5 minutter. Tilsæt persille, estragon og kørvel.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...