Sådan gør du din dating-profil til en succes

Få ændringer i din dating-profil kan vække andres interesse

Arkivfoto

Arkivfoto

LIVSSTIL:Sidder du spændt måned efter måned uden at nogen reagerer på din profil, så skulle du måske overveje et nyt brugernavn og andre ændringer af din dating-profil.

For udover dit profilbillede er brugernavnet måske det vigtigste enkeltelement for at din profil vækker andres interesse, skriver voksnekvinder.dk.

Det viser en ny analyse af de bedste måder at finde kærligheden på datingsider, som er lavet af forskere fra Queen Mary University of London, der ønskede, at finde ud af, hvad der øger chancerne for, at online kontakt fører til det vigtige første møde ansigt til ansigt.

De har derfor gennemført en omfattende søgning i blandt 4.000 relevante psykologi-, sociologi-, computer-, adfærds- og neurokognitive undersøgelser og kom frem til 86 studier, der levede op til deres krav.

Brugernavn er vigtigt

Undersøgelserne blev analyseret for at lave en liste over ’dos and don’t’ for online dating - fra at skabe en profil til at man mødes.

Og brugernavnet for en datingprofil er vigtig på flere måder. Man bør undgå navne med negative associationer som ’Lille ”eller ”Loppe”, og gå efter noget mere legende som ”Fun2bwith”, da denne type navn er universelt tiltrækkende.

Mænd er mere tiltrukket af navne, der indikerer fysiske karakteristika, som ”Blondie” eller ”Nymfe”, mens kvinder går efter navne, der signalerer intelligens som ’Kulturløven”.

Men vigtigst er det at starte med et bogstav i den første halvdel af alfabetet, fordi en række målinger af succes, som uddannelsesniveau og indkomst er knyttet til navne i begyndelsen af alfabetet - udover at søgemaskiner sorterer navne alfabetisk.

Men vælg omhyggeligt, siger forskerne, der anbefaler at tjekke profiler, du finder tiltrækkende og opret et brugernavn, der minder om deres.

Gruppebilleder også vigtige

Det siger sig selv, at et attraktivt billede er afgørende. Men vær sikker på at bruge et med et ægte smil, der også viser sig i øjnene og en hældning af hovedet kan måske også hjælpe. Og kvinder bør bære rødt, da dette sandsynligvis øger mænds interesse.

Og det stopper ikke ved dit portrætbillede. Gruppebilleder, der viser, at andre mennesker har det godt i dit selskab, helst med dig lige midt i handlingen, hvor du rører en anden - men kun på overarmen - vil hjælpe med at formidle et indtryk af venlighed, betydning og status.

5 ting kvinder skal lære for at få et godt ægteskab

I øvrigt finder kvinder en mand mere attraktiv, når de ser, at andre kvinder smiler til ham, siger forskerne.

Når det kommer til overskriften på din profil skal du ikke bruge svære ord i den tro, at det vil få dig til at virke mere intelligent. Det gør det ikke. Folk er jo tiltrukket af ord, der er lette at huske og udtale og det øger din tiltrækning, viser analysen.

- Hvis du kan få andre til at stoppe op og tænke over din overskrift, øger det også den tid, de ser dit profilbillede og dermed deres ’smag’ for dig, påpeger forskerne.

Analysen viser, at det er bedst at forholdet mellem beskrivelsen af dig selv og hvad du leder efter er 70:30. Og husk på, at sympatisk udstråling er mere attraktivt end akademiske evner, og at en profil, der virker ægtefølt, er mere tilbøjelig til at skabe interesse.

10 fødevarer, der gør dig i godt humør

Hvilke træk er mest attraktive? Mænd er tiltrukket af fysiske fortrin hos kvinder, mens kvinder foretrækker modighed og risikovillighed frem for venlighed og gode gerninger hos mænd.

Når det kommer til humor, så vis det i stedet for at påstå det. En vittigt skrevet profil vil sandsynligvis være langt mere vellykket end bare at sige, at du har sans for humor, siger forskerne, der har oplistet disse nyttige tips, som analysen tyder på kan øge chancen for at få en første date.

Når interessen er skabt:

• Vær personlig i dine emails

• Skriv kort og sødt

• Vær ikke bange for at bruge poesi - rim gerne på den andens profil-overskrift

Når kontakten er foretaget:

• Stil åbne spørgsmål

• Reager hurtigt: Iver er ikke afskrækkende

• Lad være med at skrive store afhandlinger, men nok til at vise at du giver dig god tid

• Husk humor

• Giv nogle personlige oplysninger

• Lad være med sælge dig selv som så unik, at andre bør være taknemmelige for at møde dig

• Afslut enhver samtale med en positiv bemærkning - evt. med en positiv afsløring om dig selv

Og endelig, vent ikke for længe, før I aftaler at mødes offline.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.