Nordjylland

Sådan overlever du hedebølgen på jobbet

Syv gode råd til dig, der skal arbejde i sommervarmen

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

NORDJYLLAND:Endelig er sommeren kommet med sol og høje temperaturer. Medierne viser billeder af glade danskere på stranden. Facebook flyder over med statusopdateringer fra dine venner, som spiser is og koldskål. Dine kollegaer er for længst gået på ferie og har ikke misset en chance for at gøre opmærksom på det. Og du er på arbejde.

Arbejdstilsynet anbefaler normalt, at temperaturen holdes på 20-22 grader på jobbet. Arbejdstilsynet kræver, at temperaturen holdes under 25 grader, men det gælder ikke perioder med varmebølge eller hedebølge. Her anbefales det, at man tager sine forholdsregler. Meget høje temperaturer kan nemlig give gener og udgøre en helbredsrisiko.

Arbejdstilsynet har derfor samlet nogle gode råd til, hvordan man tackler og håndterer de høje temperaturer på jobbet.

Gode råd ved høje udetemperaturer

1. Medarbejdere med stillesiddende arbejde skal have et passende antal pauser, hvis temperaturen er over 35 grader og luftfugtigheden er 40-60 procent.

2. Hvis luftfugtigheden overstiger 40-60 procent, skal medarbejdere med stillesiddende arbejde have pauser, selv om temperaturen er under 35 grader. Pauser skal holdes i lokaler med lavere temperatur eller udendørs.

3. Påklædningen bør være let. Hvis der er krav om uniform, som er varm, skal pauser eventuelt være længere. Alternativt skal pauserne holdes i lokaler med lavere temperatur.

4. Medarbejderne skal have adgang til rigeligt drikkevand.

5. Vær særlig opmærksom på risikogrupper. Det vil sige gravide, ældre og medarbejdere med hjerte- eller lungesygdomme. Risikogrupperne skal eventuelt have længere pauser, eller helt undgå at blive udsat for de høje temperaturer.

6. Hvis en medarbejder har symptomer på varmeudmattelse i form af svimmelhed, kvalme, synsforstyrrelser og hovedpine, skal vedkommende straks hjælpes ud i køligere omgivelser og får rigeligt at drikke.

7. Hvis en medarbejder besvimer eller falder om, skal der tilkaldes en ambulance. Hedeslag skal behandles akut.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst