Sådan påvirker lærerlockouten

Se hvilke konsekvenser lockouten af lærerne har

Konflikten på skoleområdet rammer cirka 50.000 folkeskolelærere og 875.000 elever. Arkivfoto

Konflikten på skoleområdet rammer cirka 50.000 folkeskolelærere og 875.000 elever. Arkivfoto

DANMARK:Finansministeriets og Kommunernes Landsforenings lockout af lærere på det statslige og kommunale område trådte i kraft 1. april.

Og lockouten har disse konsekvenser:

* Lockouten rammer cirka 50.000 folkeskolelærere og 17.000 statsansatte lærere.

* Omkring 875.000 elever og kursister rammes - heraf er 557.000 elever i folkeskolen.

* Et eventuelt lovindgreb skal vedtages med flertal i Folketinget. Folketinget kan afslutte konflikten på få døgn. Selv om der dispenseres for de normale tidsfrister, skal lovforslaget stadig gennem de samme procedurer som normalt og vedtages af et flertal.

* Danmarks Lærerforening har penge nok i konfliktkassen til at konflikte i 10 uger - det svarer til 50 dage. Forening yder konfliktlån til lærerne, og de skal betales tilbage over fire år.

* Tjenestemænd er ikke omfattet af konflikten. De udgør omkring 20 procent af lærerne. I nogle kommuner skal de undervise som de plejer, i andre - for eksempel Ballerup Kommune - er alle skoler lukket, så længe der konfliktes.

* 700 lærere er medlem af den kristelige fagforening Krifa. De bliver derfor med sikkerhed ikke berørt direkte af lockouten.

* De statsansatte lærere er blandt andet ansat på privatskoler, efterskoler, ungdomsskoler, produktionsskoler, daghøjskoler, erhvervsskoler, sprogskoler, landbrugsskoler, søfartsskoler, maskinmesterskoler, forsvaret, samt AMU- og VUC-centre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden