Sådan rengør du din fladskærm

Få gode råd til, hvordan du holder skærmen ren

Lad være med at gå for voldsomt til værks, når du vil gøre din fladskærm ren. Du risikerer at ødelægge fjernsynet, eksempelvis hvis du sprayer rengøringsmiddel direkte på skærmen. Foto: Iris/Scanpix

Lad være med at gå for voldsomt til værks, når du vil gøre din fladskærm ren. Du risikerer at ødelægge fjernsynet, eksempelvis hvis du sprayer rengøringsmiddel direkte på skærmen. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:Titusindvis af danskere købte nyt tv sidste år, og mange spekulerede på, hvordan de bedst kan holde skærmen ren og pæn.

- Vi får ofte spørgsmål fra vores kunder om, hvilket rengøringsmiddel der er bedst til fladskærmene, og hvordan man skal gøre for at være så skånsom som mulig. Og der er faktisk et sæt med enkle forholdsregler, som man kan støtte sig til, siger Glenn Manson, salgschef for radio/tv i Elgiganten.

Han har følgende tips til rengøring:

- Brug et rensemiddel, som ikke indeholder alkohol eller sæbe, og som er vandbaseret - gerne en gelespray. Sådan en kan du købe til billige penge.

- Vær opmærksom, hvis du bruger den sædvanlige støvklud til at rengøre dit tv. Den kan ofte indeholde rester af andre rengøringsmidler med sæbe og/eller alkohol og bør ikke bruges til tv’et.

- Brug ikke for meget rensemiddel ad gangen og sprøjt på kluden - ikke direkte på tv’et. Sprøjter du direkte på tv’et og er uheldig og bruger lidt for meget, kan det løbe ned over skærmen og ind i selve tv’et.

Bedst når skærmen er kold

Det er allerbedst at rengøre tv’et, når det er koldt, gerne når det har stået slukket i en periode. Mange tænder fjernsynet og starter så rengøringen. Det skal du undgå.

Noget af rensemidlet kan fordampe, fordi tv’et er varmt, og rengøringen bliver dermed ikke så god, som den kunne have været. De allerfleste tv-apparater er i dag udstyret med et tyndt filter, som ligger helt yderst på skærmen, og som absorberer lys.

Ved forkert rengøring over lang tid kan filteret blive skjoldet og give øget genskin på skærmen, hvilket kan forringe oplevelsen.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.