Prostitution

Sådan ser en sexkunde ud

Kæmpeundersøgelse af hvem der køber sex - forbud løse intet, mener minister

Mænds køb af sex kan ikke forhindres med et forbud mener ligestillingsminister. Arkivfoto

Mænds køb af sex kan ikke forhindres med et forbud mener ligestillingsminister. Arkivfoto

KØBENHAVN:Selv om en rapport bestilt af Ligestillingsministeriet viser, at 15 procent af danske mænd ikke kan se problemet i at købe sex hos en handlet kvinde, løser et forbud mod købesex ikke problemet.

Det mener ligestillingsminister Manu Sareen (R).

- Et forbud vil risikere at skubbe det om bag i gården og gøre det mere usynligt. Dermed bliver situationen værre for kvinderne, og vi kan ikke få fat på dem, og det har hele tiden været omdrejningspunktet for regeringens politik, siger han.

Kæmpe undersøgelse

Selv om ligestillingsministeren ikke vil lovgive på området, mener han alligevel, at der er behov for at diskutere mandens rolle i udvekslingen af seksuelle ydelser.

Rapporten er del af en stor kortlægning på omkring 400 sider af efterspørgslen efter prostituerede, som blev offentliggjort onsdag af Ligestillingsministeriet.

Over 7000 repræsentativt udvalgte danske mænd har deltaget i undersøgelsen.

Resultaterne

Her er hvordan en sexkunde beskrives ud fra svarene i undersøgelsen:

- Hver syvende danske mand i alderen 18-65 år har købt sex. Det svarer til mellem 260.000 og 285.000. Det er nogenlunde på niveauet med udbredelsen i 2005.

- Kunderne fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem engangskøbere (30 procent), kunder med to til fem køb (34 procent) og erfarne med seks eller flere sexkøb (36 procent).

- For tre ud af fire kunder ligger det seneste køb over et år tilbage i tiden.

- Den gennemsnitlige debutalder for sexkunder er 24,7 år. To ud af tre køber sex første gang, inden de fylder 26.

- Sexkøberne fordeler sig over hele landet og alle samfundslag.

- To ud tre foretrækker at købe sex fra danske prostituerede.

- Lidt mere end en fjerdedel af sexkunderne har kun købt sex i udlandet.

- Tre ud af 10 adspurgte sexkunder er enige eller helt enige i, at sex er en vare som alle andre varer, man kan købe for penge, hvorimod fire ud af 10 er uenig eller helt uenig.

- Syv ud af 10 mænd er helt enige eller enige i, at det er forkert at købe sex af handlede kvinder. De resterende er ligeligt delt mellem synspunktet, at sex med handlede kvinder er i orden, og at de ikke har taget stilling.

- Prostitution er overordnet accepteret af danske mænd. Mange mænd har dog et ambivalent forhold til emnet, og undersøgelsen indikerer, at det er muligt at flytte mændenes holdning til prostitution.

- Således viser et survey-eksperiment, at cirka 20 procentpoint færre mænd mener, at købesex er i orden, når de har fået information om de forhold, som menneskehandlede prostituerede kan leve under.

Kilde: Rambøll/Ministeriet for Ligestilling og Kirke

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst