Sådan ser Løkke på forhandlingerne om finansloven

Regeringspartier er skeptiske over for Venstres finanslovforslag. Men alt er til forhandling, siger V-formand.

6. september 2013 14:46 - Opdateret 6. september 2013 14:49

Sådan ser Løkke på forhandlingerne om finansloven

I både SF og Socialdemokratiet har man udtrykt skepsis over for Venstres forslag om skattelettelser på fem milliarder kroner og nulvækst i den offentlige sektor, som politisk kommentator Hans Engell kalder "en gratis omgang".

Men Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ser flere muligheder for, at Venstre i sidste ende vil stemme for regeringens finanslov.

- Den ene forudsætning er, at vi har en finanslovaftale med regeringen. Så stemmer vi selvfølgelig for finansloven.

- Den anden situation er, hvor vi ikke har en finanslovaftale, og regeringen har styr på sit parlamentariske grundlag. Og så stemmer vi også for, siger Lars Løkke Rasmussen.

Overordnet ønsker Venstre at bryde "sæsonudsvingsmønsteret", hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er venner med Enhedslisten om efteråret, når der skal bruges penge på finanslov, og så omvendt laver stramme reformer med blå blok i foråret.

- Det er to skridt frem sammen med de blå i foråret og et skridt tilbage med Enhedslisten igen om efteråret, siger Lars Løkke Rasmussen.

Selvom kun få på Christiansborg tror på seriøse forhandlinger mellem regeringen og Venstre, så understreger Lars Løkke Rasmussen, at der ikke er nogle krav i Venstres finanslovforslag, der ikke er til forhandling.

- Det her er Venstres bud. Men det er ikke ultimative krav.

- Det er ikke sådan, at hvis Bjarne Corydon eller Helle Thorning-Schmidt ikke vil skrive under nederst på den sidste side, så kan vi ikke lave noget med dem, siger han.

Selvom V-forslaget indeholder helt uspiselige dele for regeringen som nulvækst og besparelser på udviklingsbistanden på 2,5 milliarder kroner, så fastholder Lars Løkke Rasmussen, at Venstre har forsøgt at kommer regeringen i møde.

- Det er med livrem og seler det her, fordi det er et ærligt forsøg på at komme i realitetsforhandlinger med regeringen om finansloven for 2014.

- Vi har forsøgt at finde balancen mellem at stikke en klar retning ud, som er en anden end regeringens. Og så samtidig bevare den parlamentariske realitetssans, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...