Aalborg

Sådan skal dåserne fremover skrottes

Indbyggerne i Aalborg Kommune skal til at sortere mere, og det betyder, at den brugte makreldåse skal skylles

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Renovationsvæsenet havde tidligere på ugen samlet et borgerpanel på 30 deltagere, som kiggede på affaldscontinere og kom med gode råd til udseende og indreting. I 2016 rulles en ekstra container ud til alle husstande. Foto: Aalborg Kommune

AALBORG:Aalborgenserne skal for alvor til at sortere i skraldet. Alle husstande får i 2016 en ekstra affaldscontainer til plastic/metal og pap/papir.

Men de tomme makreldåser, tundåser eller andre dåser med madvarer, må ikke ryge direkte i skraldespanden. Ligesom man heller ikke bare må smide den tomme plasticbøtte til is i containeren.

Emballagen - om det er dåser af metal eller plasticbeholdere - skal være rene og fri for madrester. I hvert fald så nogenlunde.

- Af hensyn til hygiejnen må der ikke være madrester tilbage i dåsen - fåede tomater eller andet mad. De skal lige skylles, inden de puttes i skraldespanden, siger projektleder Anke Sand Kirk fra Aalborg Kommunes renovationsvæsen.

MEN. For det er et stort men. Det er ikke meningen, at man skal gnubbe og skrubbe på metaldåser og plasticbeholdere i lange baner.

- Man skal helst ikke bruge masser af vand for at gøre dem rene, for så går tanken om genbrug jo tabt. De skal kun lige gøres rene med et let skyl. Hvis det er svært, er det bedre bare at putte det ned i skraldespanden til husholdningsaffald, bemærker Anke Sand Kirk.

Ønsket om undgå madrester er mest af hensyn til håndteringen ved indsamling og sortering, men ren emballage mindsker også risikoen for, at affaldscontainerne bliver uhumske, lyder forklaringen fra renovationsvæsenet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst