Sådan skal Frederikshavn Havn se ud

Masterplan for udvidelse til en halv milliard kroner er klar

Med udvidelsen rykker Frederikshavn Havn en kilometer længere ud i Kattegat.

Med udvidelsen rykker Frederikshavn Havn en kilometer længere ud i Kattegat.

FREDERIKSHAVN:På torsdag præsenterer ingeniørfirmaet Cowi den storstilede masterplan for udvidelsen af Frederikshavn Havn. Det sker på et møde i Kattegat Siloen med deltagelse af såvel myndigheder som de mange maritime virksomheder på havnen.

Udvidelsen af havnen skal være med til at sikre de maritime virksomheders vækst. Havnen vil kunne anløbes af større skibe og borerigge, og der bliver plads til øget aktivitet inden for især genvinding og biobrændsel.

Masterplanen beskriver den fuldt udbyggede havn, men har fokus på etape 1, som alene er en investering på en halv milliard kroner. Etapen omfatter nye ydermoler, udvidelse af sejlrenden til 12 meters dybde og 150 meters bredde, én kilometer ny kaj, 300.000 kvm bagland samt større dybde i et par bassiner. Ved ydermolerne etableres desuden standpladser til vindmøller.

Lige nu er Cowi i gang med vvm-undersøgelsen.

- Den skal være færdig i første halvår af 2014, hvor vi samtidig vil være klar til at udbyde hovedentreprisen i EU-udbud. Derefter kan udvidelsen gå i gang, og vi forventer, at den er færdig i juni 2016, oplyser projektdirektør Preben Reinholt.

Den kommunalt ejede havn venter at finansiere hovedparten af udvidelsen gennem øgede lejeindtægter fra virksomhederne på havnen og en mindre del gennem afgifter på øgede godsmængder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Mia virkede som en sød og flot pige
Luk