Udland

Sådan skal Margaret Thatcher begraves

Margaret Thatcher får en storstilet begravelse i samme kategori som prinsesse Diana i 1997.

Sådan skal Margaret Thatcher begraves

Den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher, der mandag døde i en alder af 87 år, vil få en særlig ærefuld begravelse - en såkaldt ceremoniel begravelse - med militære æresbevisninger.

Begravelsen vil finde sted i St. Paul's Cathedral i London og ventes at blive afholdt i næste uge med deltagelse af en række internationale ledere og en bred vifte af personer relateret til baronessen.

En ceremoniel begravelse er en sjælden ære - blot marginalt mindre ærefuld end en statslig begravelse, som kun gives til monarker og få exceptionelle personligheder.

De seneste ceremonielle begravelser blev holdt for dronning Elizabeths moder i 2002 og for Diana, prinsessen af Wales, i 1997.

- Downing Street kan meddele med accept fra dronningen, at lady Thatcher vil modtage en ceremoniel begravelse med militær hæder. Begravelsen vil blive afholdt i St. Paul's Cathedral, lyder det fra premierminister David Camerons kontor.

Ifølge meddelelsen vil ceremonien blive efterfulgt af en mere privat mindehøjtidelighed.

Netop sådan ønskede Thatcher selv at blive begravet - med en plads til hæren og mulighed for befolkningen for at følge kistens tre kilometer lange vej til katedralen.

Dagen inden begravelsen vil hendes kiste blive bragt til et kapel i Westminster, som huser landets parlament, hvortil Thatcher første gang blev valgt i 1959.

Her vil blive holdt en kort højtidelighed, inden kristen dagen efter vil blive ført gennem hovedstadens gader, som i dagens anledning vil være ryddet for trafik.

Offentligheden får ikke direkte adgang til begravelsen, men kan altså stå langs vejen, når kisten passerer.

Thatchers familie opfordrer folk til at donere penge til Royal Hospital Chelsea frem for at lægge blomster uden for hendes hjem.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.