Sådan svarer borgmesteren på beskyldninger

Min kone har hverken fået opgaver eller betaling fra kommunen, siger borgmester om flere alvorlige anklager.

Sådan svarer borgmesteren på beskyldninger

Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (K), anklages for magtmisbrug og nepotisme af kommunaldirektøren i den københavnske forstadskommune. Men borgmesteren affejer alle beskyldninger i en pressemeddelelse:

* Henrik Rasmussen "afviser blankt" at have pålagt kommunaldirektøren og en anden direktør at sørge for, at nogle lokale håndværkere fik en given ordre.

* Han kalder det "pure opspind", at han skulle have pålagt den tekniske forvaltning i kommunen at træffe afgørelser til fordel for hans nære pårørende.

* Henrik Rasmussen siger, at han kan dokumentere, at hans hustru aldrig har fået opgaver eller betaling fra kommunen.

* Han afviser samtidigt, at han på kommunens vegne skulle have bestilt et maleri fra sin hustru til ophængning på borgmesterkontoret - og bedt hustruens grafiske virksomhed om at producere kommunens julekort mod et vederlag.

* Henrik Rasmussen siger, at han ikke har været vidende om, at han har fået udbetalt for meget i vederlag. Han vil betale det for meget udbetalte tilbage, hedder det i pressemeddelelsen.

* Han afviser at bedt om usaglige fyringer af navngivne ledere og medarbejdere. Han medgiver dog at have bragt afskedigelser på banen ved flere lejligheder, men "aldrig uden sagligt grundlag", lyder det.

* Til anklagen om, at Henrik Rasmussen ændrer administrationen og direktionens indstillinger i strid med god forvaltningsskik, svarer borgmesteren, at han "udfordrer forvaltningen".

* Henrik Rasmussen afviser at have tilsidesat lovgivningen ved at kræve en daginstitutionspavillon ulovligt opført i en såkaldt grøn kile.

* Han afviser med vilje at have anvist en ulovlig placering af indsamlingscontainere til spejdernes loppemarked. Han erkender dog at have bedt spejderne flytte containerne, "da de var et problem, hvor de stod".

ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.