Sådan! Thy er med i toppen

Torsdag blev Thisted ny elitekommune under Team Danmark

Pernille K. Damsgaard og Peter Mørk
FC Thy fodboldpigerne så til, mens samarbejdsaftalen mellem Thisted Kommune og Team Danmark blev skrevet under.
Thisted 31. maj 2018 19:23 - Opdateret 31. maj 2018 19:25

THISTED: Tre underskrifter satte torsdag eftermiddag punktum for flere års arbejde, for nu kan Thisted Kommune de næste fire år kalde sig for elitekommune under Team Danmark. Underskrifterne blev sat af borgmester Ulla Vestergaard, direktør for børne- og familieforvaltningen, Lars Sloth, og administrerende direktør i Team Danmark, Lone Hansen.

- Vi er stolte over, at vi nu kan kalde os for elitekommune under Team Danmark, sagde Ulla Vestergaard, da hun bød velkommen til de godt 70 fremmødte, som overværede ceremonien hos TFC.

- I Thy har vi ikke det største rekrutteringsgrundlag til klubberne på grund af befolkningsgrundlaget og de geografiske udfordringer. Men vi har vendt tingene på hovedet her i Thy, og gjort vores begrænsninger til vores styrke, sagde Ulla Vestergaard, inden hun gav ordet videre til Lone Hansen fra Team Danmark.

- Der er ikke mange kommuner med, så det er meget eksklusivt, og man skal altså ville det, sagde Lone Hansen.

Thisted Kommune er den 23. eliteidrætskommune i Danmark og formålet er, at udvikle talentmiljøer på internationalt niveau. Kommunen har opnået anerkendelsen efter fire års arbejde, og det har været et svært nåleøje at komme igennem. Det kræver høje kvalitetskrav til idrætsklubber og -foreninger, til uddannelsessystem og arbejdsmarked.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...