Sådan tiltrækker de stjernerne

Aalborg Håndbold og direktør Jan Larsen er en magnet på de store navne, selvom pengene er få

Kristian Kjelling er blot en af mange, store stjerner, der har været forbi Aalborg. Foto Torben Hansen

Kristian Kjelling er blot en af mange, store stjerner, der har været forbi Aalborg. Foto Torben Hansen

AALBORG:Jonas Larholm, Børge Lund, Joachim Boldsen, Ole Erevik og Kristian Kjelling. Listen er lang, når det kommer til verdensklassespillere, der gennem årene har trukket de røde Aalborg-trøjer over hovedet.

Håndboldklubben, der nu hedder Aalborg Håndbold, så verden for 12 år siden under navnet Aalborg HSH. Et samarbejde mellem Vadum IF og Aalborg KFUM, der skulle samle nordjysk herrehåndbold under ét tag.
- Det var en stor opgave at etablere en ny håndboldklub, for der var ingen, der anede, hvem vi var. Vi skulle opbygge en organisation og et ry, og samtidig ville vi ikke være en døgnflue. Det har krævet mange års hårdt arbejde, at nå til hvor vi er i dag, siger Jan Larsen.
Et utal af spillere har været forbi klubben, og mange har taget gode oplevelser med derfra. Oplevelser, som er blevet genfortalt til nye spillere, der igen har fortalt videre.
Netop dét er en af de bærende grunde til, at Aalborg Håndbold har haft og stadig har held med at snuppe verdensklassespillere for snuden af konkurrerende danske og udenlandske topklubber.
- Det er så vigtigt, hvad tidligere spillere fortæller videre om os, og derfor ved vi også, at mange har været glade for at være her. Vi går meget op i, at alle skal pænt herfra, for det får vi mest ud af på længere sigt, siger Jan Larsen.
Det er ikke kun andres erfaringer, der tiltrækker spillere fra nær og fjern. Byen Aalborg og dens borgere har på flere måder en tiltrækningskraft, der sætter Jan Larsens klub i en gunstig position.
- Vi er privilegerede, fordi Aalborg er en by, mange mennesker kan lide at være i. Der er et hyggeligt miljø, og selv københavnerne synes, vi er gæstfrie. At vi også har omkring 3000 tilskuere til almindelige ligakampe, vidner om, at interessen for klubben er enorm, og det spiller en stor rolle for spillerne, fortæller han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.