Sådan undgår du indbrud i sommerferien

Få dit hus til at se beboet ud og få naboerne til at holde ekstra øje, når du ikke er hjemme, råder politiet.

Sådan undgår du indbrud i sommerferien

Selvom den danske sommer endnu har til gode at berige danskerne med solskin og varmegrader, er der ikke længe til, at der står sommerferien på programmet.

For de fleste betyder det afslapning, familietid og udlandsrejser, men ikke alle holder ferie. Sommerferien er nemlig højtid for indbrudstyve, der udnytter, at mange hjem står tomme i en kortere eller længere periode.

Derfor har Midt- og Vestjyllands Politi samlet en række gode råd, til hvordan danskerne bedst kan sikre huset mod ubudne gæster.

- Det handler selvfølgelig først og fremmest om at have gode låse på døre og vinduer, men der er også andre måder, hvorpå man kan sikre sin bolig - for eksempel ved at få boligen til at se beboet ud, skriver Midt- og Vestjyllands Politi på deres hjemmeside.

Det kan man gøre ved at sørge for, at der er friske potteplanter i vindueskarmen, vasketøj på tørresnoren, affald i skraldespanden og en bil i garagen.

Derudover anbefaler politiet, at man sørger for, at postkassen bliver tømt, ligesom det er en god idé at sætte en timer til at tænde og slukke lyset og radioen.

Er man væk i en længere periode, kan det være en god idé at få en nabo til at slå græsplænen og generelt være ekstra opmærksom på al mistænkelig færden omkring huset.

Det har nemlig vist sig, at nabohjælp er en af de bedste måde at sikre sit hjem mod indbrud.

- Indbrudstyven vil gerne have arbejdsro. Nabohjælp kan være med til, at tyvene ikke får det, skriver Midt- og Vestjyllands Politi, der råder til, at man noterer mistænkelige personers signalement og eventuelt deres bilers registreringsnummer og ringer 114.

Sidst, men ikke mindst råder politiet til, at man får omstillet fastnettelefonen til mobilen, da nogle tyve tjekker, om folk er hjemme ved at ringe dem op, inden de kigger forbi.

/ritzau/