Sådan vil Apple overtage dit fjernsyn

Amerikanske Apple vil ikke være tv-producent, men med et nyt styresystem forsøger de i stedet at overtage styringen af dit nuværende tv.

Apples medieboks Apple TV har i årevis været en lille, sort boks, som du kun bruger, når du f.eks. skal se Netflix.

Men med den nye version af medieboksen, som blev præsenteret i går, går Apple nu benhårdt efter at blive det primære styresystem på dit nuværende tv, ligesom de længe har været det på deres egne computere og telefoner.

Det vurderer redaktør på websitet Flatpanels.dk, Rasmus Larsen.

- Når Apple nu lancerer et styresystem til Apple TV, tvOS, er det for mig udtryk for, at tv for alvor er blevet en platform, som selskabet satser på - på linje med computere, tablets, telefoner og senest ure, siger Rasmus Larsen.

Den store forskel er, at Apple nu har udstyret boksen med sit velkendte butikskoncept, App Store, hvor tredjeparter kan byde ind med programmer, eller apps. Det samme har Apple gjort tidligere - først med iPhone og iPad, og senest til uret Apple Watch.

På den måde kan et almindeligt fjernsyn reelt blive til et såkaldt smart-tv, hvis primære egenskab også er, at der kan downloades apps til fjernsynet fra internettet, fx fra streamingtjenester som Viaplay, DR, Netflix og HBO.

Men samtidig vil du nu kunne downloade en app fra sociale medier som Facebook eller Instagram til dit Apple TV, surfe på nettet og alt andet, du ellers ville have brugt en computer, tablet eller smartphone til. Så mens du ser tv, kan du f.eks. samtidig få statusopdateringer eller andre notifikationer direkte på din tv-skærm som popper op i billedet.

- Mens innovationen indenfor mobile enheder som iPhone har buldret derudaf, har udviklingen af den traditionelle tv-oplevelse stået stille. Det gør vi noget ved i dag, sagde Apples topchef Tim Cook ved præsentationen i går.

- Vi tror på, at apps er fremtiden for tv, lød det efterfølgende fra Cook på mødet, hvor den nye Apple-medieboks blev præsenteret. Ud over en app-butik er der også en ny fjernbetjening og stemmeassistenten Siri, som, Apple mener, vil forbedre brugeroplevelsen.

En app-butik stiller pludselig anderledes krav til den maskine, der skal få Apples tv-håb til at køre. Tidligere var der ingen betydelig harddisk på den lille medieboks, men på den nye boks er der harddiskplads på minimum 32 GB.

Samtidig er boksen udstyret med en såkaldt HDMI-C-funktion, som gør, at dit fjernsyn tænder af sig selv, når du bruger den medfølgende Apple-fjernbetjening, som man allerede kender det fra Googles Chrome-medieboks.

Alt det er med til at styrke indtrykket af, at Apple bare er i opstartsfasen i forhold til at indtage din dagligstue og resten af dit hjem, mener Rasmus Larsen.

- Der har været rygtet om, at Apple selv vil producere tv-indhold, f.eks. tv-serier, som en konkurrent til Netflix, Amazon og HBO mv., og vejen til det er nu banet med det nye styresystem, siger Ramsus Larsen.

Han forudser, at en sådan tjeneste vil minde om Apples seneste påfund, Apple Music, men i stedet for Apples egen radiokanal, vil der være en tv-kanal, som sender direkte, hvilket vil give mulighed for at levere sport- og nyhedsudsendelser direkte.

Så selvom der ikke vil være et æble-ikon, hvor der tidligere stod Sony eller Samsung, på din fladskærm i fremtiden, kan det måske være udelukkende Apple, du får, når du tænder.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.