Såret dyr i løvernes hule

AaB er stærkt ramt af afbud på den centrale midtbane inden svær topkamp i Parken. Færing kan starte inde

Kent Nielsen og AaB får det mere end svært i Parken. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Kent Nielsen og AaB får det mere end svært i Parken. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

BRAMDRUPDAM:Hvis ikke det var fordi scenen var halvforkølede Bramdrupdam med gråvejr, finregn og løvfald, kunne det godt have været et afsnit af Robinson Ekspeditionen. For der var mandefald ved AaB’s afsluttende træning inden dagens topbrag på hovedstadens Østerbro.

Jakob Ahlmann og Nicolaj Thomsen måtte hurtigt fortrække sig. Anfører Thomas Augustinussen luntede rundt om banen i gammelmandsfart, mens keeper Nicolai Larsen tog tælling med en småforvredet ankel, der skulle tapes op. Det betød, at den taktiske træning blev gennemført med et reservehold bestående af andenkeeper Carsten Christensen og målmandstræner Poul Buus i forsvaret, mens Allan Kuhn genoptog karrieren som angriber.
I den afsluttende dødboldstræning blev den yderst sympatiske, men ikke særligt hovedspilskapable holdleder Ernst Damborg brugt som mandmarkør af Kasper Kusk. Kusken bliver formentlig lidt hårdere matchet i dag.

Måtte grave dybt

- Vi havde ikke nok i dag til den taktiske træning og måtte grave dybt, smilede cheftræner Kent Nielsen som virkede cool og veloplagt hele vejen igennem.

Han har ellers en del at tænke på før mødet med Danmarks bedste fodboldhold. Specielt er der overvejelser omkring den centrale midtbane. Thomas Augustinussen og Nicolaj Thomsen kan som bekendt ikke spille. Derudover må Patrick Kristensen ned på venstrebacken og vikariere for den skadede Jakob Ahlmann.
- Jeg har klart altid haft det sådan, at jeg kigger på de muligheder der er, og ikke på dem som kunne have været. Men det er da klart, at vi nok skal ud i nogle taktisk uprøvede ting, konstaterede AaB-træneren.

Flere overvejelser i spil

Han havde efter træningen noget utraditionelt endnu ikke sin startopstilling på plads. Men selve den taktiske træning indikerede, at der er flere forskellige overvejelser i spil. Kenneth Emil Petersen blev for eksempel prøvet på den centrale midt, for det er en stor bekymring for AaB-træneren, at han ikke råder over defensivt stærke nok folk til midtbanen, hvor typer som Kasper Kusk, Mathias Wichmann og Anders Due ikke er folk med en million bolderobringer i.
- Vi har flest fodboldspillende typer på midtbanen, konkluderede Kent Nielsen, som let kan komme til at mangle fight og løbemeter mod den fysisk stærkere FCK-midtbane.

Færing kastes for løverne

NORDJYSKEs bud er dog, at færingen Hallur Hansson smides i ilden i løvens hule i København.

Hansson har hidtil blot fået to minutter som indskifter i Superligaen. Det var i en allerede afgjort kamp i Brøndby. Men færingen har noget energi og indædthed i sit spil, der kan være brugbart i duellen i Parken.
Kent Nielsen ser ydermere ud til at mønstre de sprintstærke Nicklas Helenius og Kasper Kusk i front. Jeppe Curth har ikke overbevist i de seneste kampe og i Kusk og Helenius får man et fartelement til den kontrafase, der skal stemme til perfektion, hvis AaB’erne skal skabe en sensation mod mesterskabsfavoritterne.
- Vi skal være smarte, når vi vælger vores angreb og vores afslutninger.. Vi ved, vi kommer til at blive presset hårdt defensivt, så vi skal stå på tæer.
- Men vi er fortrøstningsfulde og tager derover med stor optimisme, lød det fra Kent Nielsen.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.