Udland

Såret forsker fanget i dyb grotte i Tyskland

Et stort antal redningsarbejdere kæmper for at redde såret grotte-forsker, der kom til skade søndag, ud.

Over 100 redningsarbejdere kæmpede tirsdag for at redde en hårdt såret mand op fra Tysklands dybeste grotte, hvor han ligger kvæstet 1000 meter nede.

Ifølge det bayerske bjergredningshold venter en gruppe fra Schweiz tirsdag aften at nå frem til den 52-årige sårede mand inden for kort tid.

Det er planen at løfte ham gradvist op til dagslyset via fem bivuak-stationer, som sættes op i den alpine grotte ved Riesending på grænsen mellem Tyskland og Østrig, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Den sårede var ved at udforske grotten sammen med andre, da han tidligt søndag blev ramt i hovedet og bryst af nedfaldende klippestyrker. Han er nu ude af stand til selv at klatre op gennem den snævre grotte.

En 42-årig, der med på ekspeditionen, klatrede ud af grotten alene for at hente hjælp. Det tog over 12 timer at kravle op og få de første redningsfolk frem til grotten.

En telefonlinje i 400 meters dybde er blevet etableret for at lette redningsindsatsen, hvor der i alt er inddraget over 200 mennesker.

- Grotten er ekstremt smal. Det er meget vanskelige forhold, siger en talsmand for redningsfolkene, Christoph Specht, idet han understreger, at der kun er få specialister i forbundsrepublikken, som kan klare opgaven.

Den labyrintagtige Riesending grottesystem er først blevet udforsket af forskere fra 2002. Det er over 19 kilometer lang og op til 1148 meter dybt.

Den sårede er blandt dem, som opdagede grotten.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.