Såret nordmand tilstår hashtransport

27-årig formodet narkosmugler men armen i slyngen fængslet til 4. februar

Under anholdelsesaktionen mod de norske smuglere blev den 27-årige såret, og han havde sin arm i slynge ved retsmødet i Hjørring. Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

Under anholdelsesaktionen mod de norske smuglere blev den 27-årige såret, og han havde sin arm i slynge ved retsmødet i Hjørring. Arkivfoto Scanpix Denmark

HJØRRING:Den 27-årige norske narkosmugler havde sin højre arm bundet op i slynge, da han mandag kl. 13 blev ført ind i byretten i Hjørring til grundlovsforhør sigtet for besiddelse af 250 kilo hash, der skulle smugles til Norge og sælges.

Nordmanden fik stadfæstet den varetægtsfængsling til 4. februar, som han også blev idømt in absentia af Hjørring byret mandag 7. januar.

Skudt i brystet i højre side

Den 27-årige var iført skjorte fra Aalborg Universitetshospital, brune joggingbukser samt sorte sko. Den højre arm var bundet op i en slynge, mens den venstre hånd var låst i et fikseringsbælte.

Han blev nemlig skudt i brystet under politiets aktion mod tre norske smuglere på vandet ved Aalbæk Havn søndag aften 6. januar klokken 21.

Den cirka 185 centimeter høje lyshårde nordmand med fuldskæg virkede anspændt, da han blev ført ind af to betjente i civil.

Kender ikke mængden

Smugleren kunne erkende transport af hash, mens hans forsvarer, Olav Pedersen, oplyste, at den 27-årige ikke var klar over, der var tale om en så stor mængde hash.

Resten af grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre efter begæring fra anklager John Kølbæk af hensyn til politiets efterforskning om, der er flere gerningsmænd på fri fod og for at hindre de to anholdte i at afstemme deres forklaringer.

Skudveksling under anholdelse

Ifølge Den Uafhængige Politiklagemyndigheds første undersøgelser skød en 49-årig nordmand mod politiets særlige aktionsstyrke under politiets aktion i Aalbæk Havn.

En betjent blev såret, mens den 49-årige nordmand blev dræbt, og den 27-årige såret af politiets skud. Efterfølgende blev en 36-årig nordmand anholdt.

Han erkendte under et grundlovsforhør for en uge siden besiddelse og forsøg på smugling af 45 kilo, men ikke 250 kilo hash.

Efter byrettens afgørelse blev den 27-årige ført til Aalborg Arrest.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.