Sæbehuset på portvinen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Steen Hansen viser årets portvin frem.

Fjerritslev Portvinen 2016 er nu på gaden, denne gang med motiv af ejendommen Østergade 13, som blev opført af Skrædder og Musikhandler Sand Kjeldsen.

Ejendommen, der i dag rummer Jutlander Bank, blev kaldt for Sæbehuset, og det skyldes, at Sand Kjeldsens kone, som supplement til sin mands forretninger, åbnede en materialistforretning netop med navnet Sæbehuset.

Sæbehuset blev et kulturelt centrum op igennem 20’erne og 30’erne i Fjerritslev, da det altid genlød af musik. Sand Kjeldsen havde sit eget orkester og spillede også gerne ved forskellige lejligheder rundt omkring i by og på land. Blandt andet i forbindelse med Aggersundbroens indvielse i 1942, hvor han havde komponeret en Bromarch.

Traditionen med en kvalitets Portvin med gamle Fjerritslev billeder som forside-motiv blev startet af Vinhandle Rene Hjørnet Jensen for fem år siden, og både Tinghuset, den gamle Sparekasse på Søndergade 11, Stationsbygningen og Fjerritslev Kro har tidligere prydet forsiden. Portvinen stammer fra Quinta do Pégo, som er en danskejet vingård i Dourodalen, og her har den ligget på lager i fire år, inden den tappes.

Rene Hjørnet Jensen får ideerne til billeder og historisk tekst i samarbejde med Bodilsen tekst&foto.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.