Sæby havn får sommerbesøg af kunstbus

Biblioteksbus skaber kunstnerkoloni i havnemiljøet -idémager er kunstner Anne Marie Lund

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SÆBY:Når sommeren er over os, starter den sorte biblioteksbus på et nyt liv.

Den skal nemlig være med til at vise kunst og skabe et kreativt miljø på Sæby Havn - og det er kunstner og initiativtager Anne Marie Lund, der har lejet bussen i godt en måned til formålet.

- Jeg synes, det kunne være en god, sjov og anderledes idé at vise kunst på den måde. Samtidig skal der være masser af boder med arbejdende kunstnere uden for bussen, så der rigtig kommer liv i kunst- en på Sæby Havn til som-mer, fortæller Anne Marie Lund.

Planen er at bussen skal holde over for det gamle sømandshjem.

- Der bliver både faste kunstnere samt en række gæsteudstillere. Bussen fungerer indvendig som galleri, men også udvendig vil der være opstillet kunst. For der er jo ikke så forfærdelig meget ophængningsplads med alle de store vinduer, siger hun.

En bus fyldt med kunst er aldrig set før på Sæby Havn - og skal nok være med til at trække endnu flere gæster til byen i højsæsonen.

- Bussen er i rigtig god stand - også indvendig. Men jeg skal selvfølgelig have flyttet og nedtaget nogle hylder og indrettet den til et rigtigt galleri. Bussen er 12 meter lang, så det betyder, at der en små 40 kvadratmeter til rådighed. Vi bliver seks-syv kunstnere i og omkring bussen - plus en række gæsteudstillere.

Bussen døbes samtidig om til Kunstbussen - og publikum kan se på både billeder, stentøj, skulpturer, glas, strandingstræ og pileflet. Udenfor vil en pibe-kunstner, et smykkeværksted, en portrætmaler og en pilefletter arbejde.

- Jeg tror på, at det bliver en helt fantastisk kunstsommer med den bus. Og det er selvfølgelig rigtigt vigtigt for mig at vi sammen skaber et hyggeligt miljø i og omkring Kunstbussen, og at vi kunstnere har det godt sammen. På den måde kan vi nemlig bedste møde publikum. Og det helt unikke miljø på Sæby Havn er med til at gøre oplevelsen endnu mere dejlig, siger Anne Marie Lund.

Der er også borde og sofaer et par steder i Kunstbussen, hvor kunstnere kan arbejde med f.eks. et portrætmaleri - sammen med en kunde - og på den måde være uforstyrret.

- Det er dejligt at kunne tilføre havnen et nyt og anderledes projekt, og da der er mennesker på havnen fra morgen til aften har vi planer om at holde åbent fra frokost og også om aftenen, fortæller hun.

Der er fernisering i Kunstbussen 4. juli og sidste åbningsdag er 9. august.

Udstillerne er Gabriella Jørgensen, Anders Krøldrup, Ilse Larsen, Hanne Sæderup Mortensen, Karen Riis, Niels Chr. Bach, Janne Lund Flemming Fiol, Finn Jacobsen - og selvfølgelig Anne Marie Lund

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden